Смажені пиріжки на заварному тісті: рецепт ситної та бюджетної страви
Смажені пиріжки на заварному тісті: рецепт ситної та бюджетної страви

Смажені пиріжки на заварному тісті: рецепт ситної та бюджетної страви

Домашні пиріжки можна готувати не лише у духовці, а й на сковороді. Але потрібно знати, що основу для смажених пиріжків краще готувати на заварному тісті, пиріжки з нього виходять дуже пишними і м'якими.

Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже смачних та ситних смажених пиріжків, які готуються на заварному тісті.

Інгредієнти:

Заварювання:

  • Борошно – 25
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Олія – 30 г
  • Окріп – 120 г

Для тесту:

Вся заварка:

  • Дріжджі сухі – 4 г
  • Цукор – 5 г
  • Жовток – 1 шт.
  • Вода тепла – 60 г
  • Борошно – 275 г

Спосіб приготування:

1. Заварка: змішаємо всі сухі інгредієнти і додайте олію. Заваріть окропом і перемішайте. Відставте і нехай трохи охолоне.

2. За цей час окремо змішайте дріжджі, цукор, жовток, борошно та воду. Додайте заварку та замісіть тісто, воно має бути еластичним, але трохи липким. Залишіть на 1 годину.

3. Розділіть на 10 частин. Кожну частину розкотіть, не дуже тонко, інакше рватимуться.

4. Викладіть начинку, защепіть, як вареники і смажте з двох боків до готовності.

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Пиріжки з картоплею
  • Тістечка з сиром
  • Тістечка з індичкою
Источник материала
Поделиться сюжетом