19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Коріння буде потужнішим за ліску: чим поливати розсаду, щоб вона змогла зміцніти
Коріння буде потужнішим за ліску: чим поливати розсаду, щоб вона змогла зміцніти

Коріння буде потужнішим за ліску: чим поливати розсаду, щоб вона змогла зміцніти

Багато людей вирощують розсаду в домашніх умовах. Через високу температуру повітря, низьку вологість і погане освітлення рослини погано розвиваються. Але не потрібно засмучуватися і опускати руки, оскільки існує ефективний засіб, який допоможе виростити здорову розсаду.

Один із українських блогерів-дачників, а також вчений агроном та ландшафтний дизайнер розповів, як виростити здорову розсаду.

Експерти рекомендують займатися розвитком рослин за допомогою ретардантів. Ці препарати є синтетичними речовинами. Вони регулюють зростання у висоту наземної частини розсади.

Помідори на розсаду, скріншот: YouTube

Внаслідок використання ретардантів у рослини відбувається помірний розвиток. Це сприятливо позначається з його кореневої системі, що, своєю чергою, позитивно відбивається на формуванні стебла.

Ще одним плюсом є те, що використання ретардантів суттєво знижує ризик захворювання рослини. Крім цього, ці синтетичні речовини можуть збільшити врожайність від 20 до 30%.

Ретардант "Атлет" - це відмінний препарат для росту розсади овочів, ягід та квітів. Перед використанням цього засобу, потрібно уважно ознайомитися з інструкцією. Справа в тому, що цей препарат необхідно розводити за спеціальною схемою. Майте на увазі, що використовувати його потрібно дуже акуратно.

Розсада перців, фото з Телеграм

Слід додати, що на кожну рослину необхідно використовувати певну кількість виробленого розчину. У цій справі важлива точність. Наприклад, якщо розсадний матеріал знаходиться в ємності, об'єм якої дорівнює 0,5 л, то на кожне стебло потрібно буде вилити 0,1 л розчину.

Після обробки розсади ретардантом, необхідно створити для неї комфортні умови. Головне не залишати рослини під прямими променями сонця, оскільки вона може отримати серйозні опіки. Також слід стежити за температурою в приміщенні. Вона має становити від 18 до 20 градусів.

Розсада, фото: kvitkainfo.com

Слід зауважити, що розсаду ретардантами потрібно обробляти кілька разів, але робити це слід з перервами. Вони мають становити від п'яти до восьми днів. Варто зазначити, що першу фазу обробки необхідно проводити відразу після того, як у розсади проклюнуться кілька справжніх листків.

Також слід додати, що після обробки розсади препаратом потрібно обприскати рослину водою. Робити це треба і за звичайних обставин. Для рослин дуже важливо проходити подібні водні процедури 2-3 рази протягом доби.

Багато рослинників не довіряють хімічним препаратам. Тому вони використовують народні засоби для підживлення розсади.

Досвідчені городники радять використовувати у рослинництві нашатирний спирт. Він містить азот. Ця речовина дуже корисна для рослин. Слід зазначити, що розчин із аміаку та води допоможе зміцнити стебло розсади.

Розсада, коріння, фото з YouTube

Зробити цю суміш дуже легко. З цим завданням впоратися навіть новачок у рослинництві. Щоб приготувати вищезгаданий розчин, необхідно змішати одну чайну ложку аміаку з десятьма літрами води.

Варто додати, що отриману суміш потрібно вливати під корінь рослини. Дуже важливо здійснювати цей процес зрошення акуратно, оскільки велика ймовірність заподіяння шкоди рослині.

Раніше повідомлялося, закопайте на городі цей предмет - і матимете величезний урожай.

Також, кому заборонено сваритися 16 квітня і якою водою треба вмитися: прикмети та заборони на Аріни.

Источник материала
Поделиться сюжетом