Легкий салат з креветками та горіховою заправкою: як приготувати ефектну закуску до святкового столу
Такий салат достатньо ситний, але. при цьому, легкий. Все через те, що в його основі креветки. А замість олії, майонезу або сметани дуже смачно буде зробити горіхову заправку.
Ідея приготування легкого салату з креветками та горіховою заправкою опублікована на сторінці фудблогерки Дарини Іванової (eatme_daily) в Instagram. Смак страви вас приємно здивує.
Інгредієнти на 4 порції:
- салатна суміш з руколою – 200 г
- креветки – 300 г (очищені та розморожені)
- невеликі апельсини – 2 шт.
- міні-моцарела в розсолі – 200 г
Інгредієнти для соусу:
- соєвий соус – 50 мл.
- бальзамічний оцет – 20 мл.
- олія – 40 мл.
- очищений мигдаль чи кеш’ю – 50 г
- цукрова пудра – 20 г
- часник – 1 зубчик
Спосіб приготування:
1. Для заправки всі інгредієнти помістити в чашу блендера.
2. Збити до однорідності.
3. Креветки розморозити, очистити, видалити нутрощі.
4. Очищені креветки підсмажити на сковорідці з 1 ст.л. олії по 1 хвилині з обох боків.
5. Апельсин почистити так, щоб не було білої плівки.
6. В тарілку викласти помите та просушене листя салату, сир, апельсини та креветки, перемішати.
7. Безпосередньо перед подачею заправити соусом та знову перемішати.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Цезар з креветками
- Салат з креветками та мідіями
- Окрошка з креветками