На Вінниччині зростає захворюваність на кашлюк: 10 дітей – у стаціонарі
На Вінниччині зростає захворюваність на кашлюк: 10 дітей – у стаціонарі

На Вінниччині зростає захворюваність на кашлюк: 10 дітей – у стаціонарі


У громади області їздить вакцинобус, у якому є можливість зробити щеплення й від кашлюка. За одну поїздку в громади лікарі проводять близько 100 щеплень.

На Вінниччині знизився рівень вакцинації дітей проти інфекційного захворювання кашлюк, і, як наслідок, зафіксовано зростання захворюваності.  Про це в п’ятницю, 26 квітня, департамент охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОДА.

Повідомляється, що з початку року в області зареєстровано 35 випадків захворювання на кашлюк, на стаціонарному лікуванні в дитячій інфекційній лікарні перебуває 10 пацієнтів із цим захворюванням. Наймолодшому – чотири місяці, дитина не має щеплення проти кашлюку.

Заступниця директора департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОВА Тетяна Бондаренко під час наради з сімейними лікарями наголосила, що саме сімейні лікарі мають посилити роботу зі своїми пацієнтами і переконати у важливості щеплення.

Генеральний директор Вінницького обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Ігор Матковський повідомив, що в громади області їздить вакцинобус, у якому є можливість зробити щеплення й від кашлюка. За одну поїздку в громади лікарі проводять близько 100 щеплень.

Раніше повідомлялося про зростання рівня захворюваності на кашлюк в усій країні: протягом перших двох місяців2024 року було зафіксовано515 випадків цього захворювання, що порівняно з минулим роком, коли за цей же період було зареєстровано лише 27 випадків.

Повідомлялося також, що на Рівненщині значно зросла захворюваність на кашлюк.



Теги по теме
Дети Болезнь инфекция заболевание
Источник материала
loader
loader