НАТО несе пряму відповідальність за "кризу" в Украні, — МЗС Китаю
НАТО несе пряму відповідальність за "кризу" в Украні, — МЗС Китаю

НАТО несе пряму відповідальність за "кризу" в Украні, — МЗС Китаю

У китайському МЗС вважають, що НАТО треба "перестати перекладати провину". Крім того, запевнили, що не надсилають жодної зброї сторонам, що воюють.

Північноатлантичний альянс несе пряму відповідальність за війну в Україні. Про це заявив офіційний представник міністерства закордонних справ Китаю Ван Веньбінь, передає російське інформагентство ТАСС.

Повномасштабне вторгнення РФ в Україну він назвав "кризою".

"Альянс повинен задуматися про свою роль, перестати перекладати провину та ефективно вжити практичних дій для політичного врегулювання кризи", — сказав він.

Веньбінь запевнив, що Пекін не надає зброю сторонам, які воюють, і суворо контролює товари подвійного призначення, включаючи експорт безпілотників. За словами представника китайського МЗС, "понад 60% компонентів зброї та предметів подвійного призначення, що імпортуються Росією, надходять із США та країн Заходу".

Нагадаємо, з квітня генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Китай "підтримує військову економіку Росії". Ця допомога позначається на регіональній і глобальній безпеці.

З 24 по 26 квітня голова Державного департаменту США Ентоні Блінкен перебуває з візитом у Китаї. Під час зустрічі з главою МЗС Китаю Ван І Блінкен заявив, що Вашингтон стурбований тією підтримкою, яку Пекін надає Москві. Також Блінкен провів переговори з китайським лідером Сі Цзіньпіном. Після зустрічі глава КНР заявив, що Китай та США "мають бути партнерами, а не противниками".

Фокус писав навіщо Блінкен поїхав до Китаю і як це може допомогти Україні.

Теги по теме
Россия
Источник материала
Поделиться сюжетом