19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Нова зустріч щодо зброї для України: чого чекати від "Рамштайну" 26 квітня і які питання стануть ключовими
Нова зустріч щодо зброї для України: чого чекати від "Рамштайну" 26 квітня і які питання стануть ключовими

Нова зустріч щодо зброї для України: чого чекати від "Рамштайну" 26 квітня і які питання стануть ключовими

У п’ятницю, 26 квітня, відбудеться вже 21-ше засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн" після того, як вперше його зібрали рівно два роки тому. На ньому обговорюватимуть, як надолужити пів року затримки американської допомоги для ЗСУ.

Цього разу високопоставлені представники оборонних відомств різних країн зустрінуться у режимі віртуального зв’язку. OBOZ.UA розповідає про те, які питання стануть ключовими та чого загалом чекати від "Рамштайну". 

Зустріч пройде онлайн

"Міністр Ллойд Остін і голова Об’єднаного комітету начальників штабів Чарльз Браун проведуть засідання Контактної групи з питань оборони України в п’ятницю цього тижня у віртуальному форматі",– зазначив речник Міністерства оборони США генерал Патрік Райдер.

Анонсуючи зустріч, він заявив, що попри припущення Росії, ніби міжнародна спільнота з часом розколеться та втратить інтерес до суперпідтримки України, все сталося як раз навпаки.

У цьому контексті представник Пентагону звернув увагу на активність окремих країн із Контактної групи, а також зусилля НАТО щодо посилення оборони. Крім цього, він наголосив, що "безпека Україна має значення для безпеки всіх націй західного світу, і в цьому питанні існує міжнародний консенсус".

Що обговорюватимуть на 21-му "Рамштайні"

На засіданні Контактної групи з питань оборони України 26 квітня ділитимуться думками про те, як швидше розв’язати проблеми, що виникли за пів року затягування військової допомоги в Конгресі США. Про це напередодні у зверненні заявив президент Володимир Зеленський.

Він зазначив, що політичне рішення вже є, а тепер необхідні "наповнення пакетів потрібною зброєю" і логістика. Він подякував усім країнам, які ухвалили рішення про підтримку України, а також захисникам, містам і громадам.

Як повідомляв OBOZ.UA, попереднє засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн" відбулося 19 березня, після нього країні пообіцяли нові оборонні пакети, зокрема дефіцитну артилерію. В Міноборони тоді заявили, що допомога надійде не більш ніж через 15 днів, там буде така кількість боєприпасів, яка відповідає потребам ЗСУ "для першого кроку".

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом