В Україні у квітні зросла кількість перереєстрації авто на інших осіб
В Україні у квітні зросла кількість перереєстрації авто на інших осіб

В Україні у квітні зросла кількість перереєстрації авто на інших осіб

В Україні у другій половині квітня порівняно з аналогічним періодом торік зросла кількість переєстрацій автомобілів на підставі договорів купівлі-продажу та договорів дарування, зокрема й оформлених на жінок.

Це випливає з даних, наданих Головним сервісним центром Міністерства внутрішніх справ у відповідь на інформаційний запит Укрінформу.

За інформацією ГСЦ МВС, з 1 по 16 квітня в Україні оформлено 59 165 договорів купівлі-продажу, з них на вантажні автомобілі 76. При цьому на жінок оформлено 29 841 договір, зокрема 22 на вантажівки.

Водночас за аналогічний період минулого року в Україні було оформлено 48 390 таких договорів (на вантажні автомобілі 73), і з них 17 083 були оформлені на жінок (11 на вантажівки).

За даними ГСЦ МВС, договорів дарування транспортних засобів з 1 по 16 квітня 2024 року оформлено 1086, з них 77 на вантажні. На жінок оформлено 774 договори, зокрема 44 на вантажні машини.

Натомість за аналогічний період минулого року договорів дарування оформлено 117 (8 на вантажні авто), з них на жінок оформлено 72, у тому числі два - на вантажні авто.

Відповідно до даних МВС, з 17 квітня по 23 квітня цього року, тобто після підписання Президентом закону про мобілізацію, в Україні було оформлено 42 280 договорів купівлі-продажу, з них 55 на вантажні авто. З них на жінок оформлено 26 491 угоду, зокрема 23 на вантажні машини.

За аналогічний період 2023 року в Україні було оформлено 19 973 договори купівлі-продажу (33 на вантажні авто), з них на жінок - 7009, зокрема шість - на вантажні авто.

Договорів дарування транспортних засобів з 17 по 23 квітня 2024 року було оформлено 1818, зокрема 188 на вантажні авто. На жінок оформлено 1304 договори, з них 136 на вантажівки.

За аналогічний період 2023 року договорів дарування оформлено 63, з них 2 на вантажні авто. При цьому на жінок було оформлено 41 угоду, зокрема 1 на вантажівку.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський 16 квітня 2024 року підписав закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку.

Відповідно до тексту цього закону, громадяни зобов’язані надавати в установленому порядку під час мобілізації будівлі, споруди, транспортні засоби та інше майно, власниками яких вони є, ЗСУ, іншим військовим формуванням, силам цивільного захисту з подальшим відшкодуванням державою їхньої вартості у порядку, встановленому законом.

У документі зазначається, що не підлягає передачі ЗСУ, іншим військовим формуванням транспортний засіб, що належить на праві власності громадянину, у разі відсутності у нього права власності на інші транспортні засоби.

Народний депутат Федір Веніславський наголошував, що якщо у особи є більш ніж один транспортний засіб і якщо вони можуть потенційно бути пристосовані до виконання завдань сектору безпеки та оборони, ці транспортні засоби можуть бути вилучені. При цьому йдеться виключно про специфічний транспорт: вантажні автомобілі, придатні для перевезення боєприпасів та особового складу, про спеціальну техніку, що може працювати в умовах бездоріжжя.

Теги по теме
МВД
Источник материала
Поделиться сюжетом