Apple відновила переговори з OpenAI щодо впровадження ШІ в iPhone
Apple відновила переговори з OpenAI щодо впровадження ШІ в iPhone

Apple відновила переговори з OpenAI щодо впровадження ШІ в iPhone

Як уже зазначалося, Apple не відкидає можливості інтеграції сторонніх систем штучного інтелекту у свої майбутні пристрої, і компанія нещодавно відновила переговори з OpenAI на цю тему. Операційна система iOS 18, під керуванням якої працюватимуть iPhone нового покоління, може отримати підтримку екосистеми OpenAI, як повідомляє Bloomberg.

Це вже не перша спроба Apple реалізувати таку інтеграцію з OpenAI, переговори розпочиналися цього року, але були поставлені на паузу, а відновлюються, як зазначає джерело. Не списує Apple з рахунків і Google з її чат-ботом Gemini, тому середовище, в якому ведуться ці переговори, є досить конкурентним. Вибір партнера в цій сфері Apple поки не зробила, і немає гарантій, що тверді домовленості взагалі досягнуто.

Деякі функції майбутньої операційної системи Apple iOS 18 будуть використовувати елементи великої мовної моделі власної розробки, наприклад, вона допоможе користувачам генерувати текст, схожий на створений людиною. При цьому на рівні взаємодії з користувачами через чат-бот Apple розраховує покладатися на інші рішення типу ChatGPT. Коли про пошук партнера для реалізації цієї функції вперше стало відомо у березні, серед потенційних учасників переговорів фігурував і стартап Anthropic.

Apple розраховує шляхом тісної взаємодії з розробниками систем ШІ домогтися не лише їхньої глибшої інтеграції зі своєю операційною системою, а й високого ступеня інформаційної безпеки. Тім Кук (Tim Cook) раніше обіцяв, що функції ШІ впроваджуватимуться в екосистему Apple після їхньої ретельної оцінки та адаптації.

Источник материала
Поделиться сюжетом