Донька найстаршої матері України переїхала до нової родини: як вона почувається зараз
Донька найстаршої матері України переїхала до нової родини: як вона почувається зараз

Донька найстаршої матері України переїхала до нової родини: як вона почувається зараз

Раніше суд Чернігова ухвалив рішення відібрати дівчинку-підліткау матері. Батьківські права у Валентини Підвербної не забрали. Зазначимо, що вона народила Анну у віці 65 років за допомогою штучного запліднення.

Що зараз з дівчинкою

Наприкінці квітня 2023 року Анна Підвербна розповіла про знущання з боку її матері і просила захистити її. ЗМІ з'ясували, що наразі підлітку нічого не загрожує – вона отримала нову родину, в якій проживає вже кілька тижнів.

Зараз ця дитина мешкає у жінки, яка нею опікується, є опікункою. Жінку звати Олена, вона була близькою до цієї родини. Олена написала відповідну заяву, виконком міської ради ухвалив таке рішення. І все. Історія довжиною в рік завершена на цьому етапі. Головне, що дитина щаслива. Я отримую зворотний зв’язок, вона мені каже, що щаслива,
– зазначив заступник глави Чернігівської облради Дмитро Блауш.

Він додав, що опікунка дівчинки мешкає не так далеко від кварталу, де живе Валентина Підвербна. Жінці, яка прийняла у родину Анну, близько 50 років. Олена та найстарша матір України знайомі між собою – вони ходили разом до однієї релігійної установи.

За словами Блауша, загальний стан здоров'я дівчинки покращився, однак досі лишається відкритим питання корекції зору. Заступник голови облради зазначив, що це відбудеться, адже він особисто давав обіцянку.

Треба витримати певні процедури, певний час ходити в окулярах. Нормальне життя, відсутність стресів, збалансоване харчування, правильне фізичне навантаження – все це відіграє свою роль. Я радий, що все вдалося так зробити, що все йде на краще для дитини,
– розповідає Дмитро Блауш.

Своєю чергою сама дівчинка цими днями написала на своїй сторінці в соцмережі новий допис. Вона пригадала допис, який написала один рік тому і зазначила, що це кардинально змінило її життя. Анна подякувала людям, які підтримували її в той непростий період життя.

Що відомо про скандал

  • Скандал навколо сім'ї Підвербних розгорівся навесні 2023 року, коли 12-річна Анна опублікувала в соціальних мережах дописи про знущання з боку матері. Зокрема, та б’є, дряпає, цькує, забороняє митися. Також є слова, що жінка хоче довести її до самогубства.
  • Одразу після публікації поста до дівчинки додому навідалася перевірка. Вона встановила, що справді Анна проживала у неналежних санітарних умовах. Під час спілкування зі службами дівчинка попросила, щоб її забрали від матері. Певний час дівчинка проживала у реабілітаційному центрі.
  • Заступник голови Чернігівської обласної ради Дмитро Блауш взяв ситуацію під особистий контроль. За словами посадовця, Анна-Марія бачить своє майбутнє десь інде, не бажаючи залишатися в інтернаті. Вона висловила бажання знайти опікуні і заявила, що не прагне повертатися до життя з матір'ю в умовах, в яких вона раніше перебувала. Вона стверджувала, що готова у такому випадку вчинити самогубство.
Теги по теме
Дети и несовершеннолетние
Источник материала
Поделиться сюжетом