Як очистити вікна та назавжди видалити плями: допоможуть всього три кроки
Як очистити вікна та назавжди видалити плями: допоможуть всього три кроки

Як очистити вікна та назавжди видалити плями: допоможуть всього три кроки

Якою б красивою не була ваша кімната, вона не буде сяяти, якщо ви не знаєте, як правильно очистити вікна, тому вам потрібно більше дізнатися про цей процес.

Як очистити вікна за 3 простих кроки

Крок 1. Витріть пил

Отримавши інструменти для чищення, підготуйте віконну раму, перш ніж приступати до справжнього прибирання. Якщо ви помітили надлишок шерсті домашніх тварин, пил або наліт, обережно висушіть вікна від пилу ганчіркою, щоб видалити налипання, не подряпавши скло. Добре, щоб поверхня була вільною від сміття та часток, перш ніж заходити з мокрим продуктом, подібно до того, як ви підготували б поверхню підлоги перед тим, як мити шваброю. Також не забудьте прибрати пил з підвіконня, особливо якщо в кутах віконної рами ви бачите дрібну павутину. Це допоможе очистити вікна швидше.

Крок 2. Побризкайте на скло вікна засобом, зробленим своїми руками або купленим у магазині

Можливо, виникне спокуса розбризкати очищувачем для скла всюди, але ви не хочете наносити занадто багато. Почніть з верхньої частини забрудненого вікна, розпиліть один або два рази, щоб почати, потім візьміть тканину з мікрофібри та протріть Z-подібними рухами. Спустіться до підвіконня.

Ви також можете взагалі пропустити пляшку з розпилювачем і використати пластикове відро з теплою водою та кількома краплями мильного засобу (або розчину білого оцту) і протерти мильну воду довгими, рівномірними завихреннями, починаючи зверху вниз. Якщо у вас великі вікна, ви також можете використовувати ракель. Розпиліть миючий засіб на поверхню вікна та висушіть ракель, протирайте ракель між рухами. Переконайтеся, що у вас під рукою багато гігроскопічних тканин з мікрофібри, щоб запобігти появі плям води.

Залежно від того, чи часто ваші вікна промиваються засобами, чи миючі засоби потрапляють лише під час щорічного весняного прибирання , вам може знадобитися кілька разів пройти по склі, перш ніж ви побачите найкраще вікно. Не поспішайте і насолоджуйтеся медитативними рухами леза ракеля.

Крок 3: Очистіть зовнішні вікна

Цілком зрозуміло, що зі снігом, дощем і брудом, що розноситься вітром, зовнішні вікна мають більше бруду, ніж скла всередині вашого будинку. Щоб очистити вікна зовні найкращим чином, потрібно зробити певну підготовку. Вийміть віконні сітки та вимийте їх окремо. Ви можете використовувати розчин мильного засобу для посуду та гарячої води, а потім обережно почистити губкою. Злийте чистою водою зі шланга.

Потім використовуйте шланг, щоб очистити вікна від плям і сміття. Можливо, вам доведеться скористатися драбиною, щоб дістатися до вікон на другому рівні. Якщо ви не почуваєтеся впевнено на драбині з розпилювачем у руках, викличте професіонала. Очистіть вікна білим оцтом або мильним розчином, як і всередині. Висушіть вікно ракелем, рухаючись від верхньої частини вікна так, щоб лезо ракеля було спрямоване донизу. Перевстановіть віконні сітки.

Джерело: architecturaldigest

Читайте також:

Як очистити вікна та скло від залишків скотчу: про ці хитрі трюки ви не чули

Як помити вікна та двері без розводів: важлливі поради

Як відмити кухонне вікно до блиску: знадобляться всього два інгредієнти

Источник материала
Поделиться сюжетом