Як почистити чавунну сковороду: чотири простих та ефективних кроки
Як почистити чавунну сковороду: чотири простих та ефективних кроки

Як почистити чавунну сковороду: чотири простих та ефективних кроки

Чавунні сковорідки обов’язково повинні бути в арсеналі будь-якого домашнього кухаряЯк почистити чавунну сковорідку, але прийде час, коли вам потрібно буде почистити вашу чавунну сковорідку. Ми розповімо, як це робити правильно.

Як почистити чавунну сковорідку

Приступайте до справи: вам потрібно почистити чавунну сковорідку відразу після використання, поки вона ще гаряча або тепла. Не замочуйте каструлю і не залишайте її в раковині, оскільки вона може заржавіти.

Додайте гарячу воду: вимийте сковороду вручну гарячою водою та губкою або жорсткою щіткою. Уникайте використання посудомийної машини, мила чи сталевої ватки, оскільки вони можуть позбавити приправи з сковорідки. Обов’язково використовуйте щипці або одягніть рукавички, якщо вода дуже гаряча!

Очистіть прилиплі шматочки: щобпочистити чавунну сковорідку від пригорілої їжі, натріть сковороду пастою з крупної кошерної солі та води. Потім промийте або витріть паперовим рушником. Стійкі залишки їжі також можуть бути розпушені кип’ятінням води в каструлі.

Висушіть сковороду: Ретельно висушіть сковороду рушником або висушіть її на плиті на повільному вогні.

Змастіть олією: за допомогою тканини або паперового рушника нанесіть легкий шар рослинної олії або розтопленого жиру на внутрішню частину сковороди. Деякі люди також люблять змащувати сковорідку олією зовні. Відполіруйте, щоб видалити надлишки.

Приберіть: Зберігайте сковороду в сухому місці.

Коли вам вдалося почистити чавунну сковорідку, то насолоджуйтеся результатом.

Джерело: thekitchn

Читайте також:

Як очистити почорнілу алюмінієву сковороду: правильний спосіб, про який ви не знали

Як очистити пригорілу сковороду: кілька важливих порад

Як очистити сковорідку, що пригоріла: існують перевірені і надійні способи

Источник материала
Поделиться сюжетом