На чому виходить приготувати найсмачнішу окрошку: ідеальна страва для спекотного періоду
На чому виходить приготувати найсмачнішу окрошку: ідеальна страва для спекотного періоду

На чому виходить приготувати найсмачнішу окрошку: ідеальна страва для спекотного періоду

В жарку погоду замість гарячих супів та борщів можна приготувати прохолодну окрошку. Для основи часто обирають кефір, квас або бульйон. Але найсмачнішою страва виходить саме на сироватці.

Ідея приготування окрошки на сироватці опублікована на сторінці фудблогерки Карини з ніком karinka_maliarenko в Instagram. З м'яса найбільше підходить куряче.

Інгредієнти:

  • яйця – 5 шт.
  • куряча грудка чи філе – 1 шт.
  • огірок – 2 шт.
  • редиска – 10 шт.
  • зелена цибуля
  • кріп
  • петрушка
  • сироватка – 1,5-2 літри
  • сметана – 3-4 столові ложки
  • гірчиця – пів ложки
  • сіль, перець

Спосіб приготування:

1. У посуд з глибокою ємністю викласти порізані на кубики яйця, курячу грудку, огірки, редиску.

2. Додати порізану зелену цибулю, кріп та петрушку.

3. Залити цю суміш сироваткою та додати сметану і гірчицю.

4. Все потрібно добре перемішати.

5. Посолити і поперчити за смаком.

6. Можна додати також картоплю за смаком.

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Окрошка на кефірі з квасом
  • Окрошка з сьомгою
  • Окрошка з креветками
Источник материала
Поделиться сюжетом