Орбан знову відзначився скандальною заявою стосовно допомоги Україні
Орбан знову відзначився скандальною заявою стосовно допомоги Україні

Орбан знову відзначився скандальною заявою стосовно допомоги Україні

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан зробив ще одну скандальну заяву щодо України. Цього разу він висловився стосовно коштів, які нам виділяють західні партнери як допомогу в час війни. Політик каже, що не розуміє, для чого це робиться, і хотів би бачити ці кошти у Європі, де середній клас нібито почав бідувати. Про це він сказав у п'ятницю, 26 квітня, пише Telex.

Він заявив, що Захід виділяє надто багато коштів для України, а насправді це «гроші, які забрали в Угорщини». 

«Я постійно працюю над тим, щоб уникнути ситуації, коли гроші, які винні Угорщині, опиняться в Україні», – заявив Орбан.

Крім того, прем'єр наголосив, мовляв, наразі для його країни важливим є питання про те, чи вдасться Будапешту залишитися осторонь війни в Україні. Бо, з його слів, «доки в країні існує національно налаштований уряд, Угорщина не братиме участі у війні».

Орбан висловив думку, що один з етапів російсько-українських відносин завершився. Втім, тепер до нього вступає НАТО, заявляє він.

«Ми дійшли до того, що Європа серйозно розглядає можливість введення військ в Україну, що відкрило нову сторінку у війні», – наголосив Орбан.

Нагадаємо, від початку повномасштабного вторгнення росіян в Україну Угорщина зайняла сумнівну позицію. Хоча 24 лютого Віктор Орбан засудив напад Росії, однак відразу заявив, що жодного залучення Угорщини до війни чи жодної військової допомоги Україні не буде. Орбан пообіцяв надавати гуманітарну допомогу Україні, і вона дійсно надходила. Також Угорщина від початку війни відкрила кордон для переселенців з України.

Проте весь цей час Будапешт активно виступав проти надання Києву військової допомоги і намагався блокувати санкції проти рф. Угорські топ-політики регулярно виступають зі скандальними заявами щодо «примирення з рф». Окрім того, Угорщина виступає проти вступу України до ЄС в найближчій перспективі.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Источник материала
Поделиться сюжетом