20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Допомога США складається з двох частин: в ОП розповіли деталі
Допомога США складається з двох частин: в ОП розповіли деталі

Допомога США складається з двох частин: в ОП розповіли деталі

Подоляк запевнив, що Україна не залишиться з Росією сам на сам.

Допомога від США на 61 млрд дол передбачає дві складові. Одна – це безпосередня військова допомога зі складів на суму понад 23-27 млрд дол. А друга – довгострокова програма.

Про це заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк, передає FREEДОМ.

"На певну суму безпосередньо одразу зброя має приходити в Україну. Перший пакет на 1 млрд доларів уже схвалений і надається. До нього увійшли снаряди, боєприпаси для HIMARS та інша зброя. Це те, що є на складах. Потім за рахунок грошей, які в цьому пакеті передбачені, ці склади будуть поповнюватися з виробництв протягом якогось часу", – каже Подоляк.

Друга частина пакета – довгострокова, що дасть змогу Україні планувати дії хід війни на майбутнє. Йдеться про 6 млрд доларів.

"Тобто ситуативна потреба з однієї частини пакета закривається просто тут і зараз. Це поставки, які вже почалися, які вже йдуть в Україну з Польщі, Німеччини. А довгостроковий проєкт дає змогу планувати, що ми будемо робити через три місяці, через шість. Залежно від поставки вже замовленого обладнання", – підсумував Подоляк.

Радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван відповів, наскільки Україні вистачить цієї допомоги.

Видання Politico з посиланням на посадовців адміністрації президента США, які говорили на умовах анонімності, написало, що у Вашингтоні не вірять у перемогу України навіть з новою допомогою.

  • США таємно передали Україні ATACMS великої дальності — NYT
  • Допомоги США може більше не бути – гучна стаття The Hill
  • Допомога США Україні може бути останньою — депутат Бундестагу
Источник материала
Поделиться сюжетом