Санкції в дії: збірну Росії з футболу не допустять на ЧС-2026 та Євро-2028
Санкції в дії: збірну Росії з футболу не допустять на ЧС-2026 та Євро-2028

Санкції в дії: збірну Росії з футболу не допустять на ЧС-2026 та Євро-2028

Російський футбол отримав бан від ФІФА та УЄФА через повномасштабну агресію проти України. Усі спроби країни-терористки оскаржити рішення міжнародних організацій завершилися крахом, пише 24 Канал з посиланням на російські ЗМІ.

Мрії російських окупантів

Російський футбольний союз (РФС) офіційно повідомив, що через санкції пропустить ЧС-2026 та ЧЄ-2028. Щоб зберегти конкурентною свою збірну, чиновники розробили "концепцію діяльності збірної в період санкцій".

Орієнтиром для повернення окупанти обрали осінь 2028 року. Тоді розпочнуться відбіркові матчі до чемпіонату світу 2030.

Щоб успішно стартувати у кваліфікації, росіяни планують щороку проводити по 10 товариських матчів. У пріоритеті збірні з топ-80. Також країна-агресор планує організувати представницький турнір із запрошенням збірних-учасниць чемпіонатів світу та континентальних першостей.

Зазначимо, що поки триває агресія Росії проти України, ніякого повернення у світовий футбол не відбудеться. Окупанти спробували протиснути варіант з допуском юнацьких збірних у турніри під егідою УЄФА. Цю ганебну ідею навіть підтримав президент УЄФА Александер Чеферін. Однак протест європейських асоціацій змусив керівництво організації відмовитися від цих задумів.

Теги по теме
футбол
Источник материала
Поделиться сюжетом