Що станеться з тілом, якщо щодня пити воду з дрібкою солі
Що станеться з тілом, якщо щодня пити воду з дрібкою солі

Що станеться з тілом, якщо щодня пити воду з дрібкою солі

Нині велика увага приділяється гідратації і в соцмережах поширюється ідея про те, що додавання дрібки солі у воду лише допоможе цьому, водночас виводячи токсинита очищаючи тіло.

Журналіст Eatingwell вирішив на собі перевірити цю ідею і протягом 30 днів додавав щіпку солі до склянки води, щоб подивитися, чи відбудуться якісь зміни з його тілом. "Я не відчував жодної різниці", - прокоментував результат свого експерименту журналіст.

"Як і майже всі інші дивні заяви про здоров'я, які можна прочитати в соцмережах, це твердження про те, що підсолена вода підвищить рівень гідратації, насправді мені нічого не дало", - констатував він. Журналіст додав, що не відчув жодної з дивовижних зволожувальних переваг.

Він розповів, що ідея про те, що солона вода покращує гідратацію, походить із науки про поповнення електролітів, які балансують кількість води і рівень pH в організмі. Однак, річ у тім, що за звичайного ритму життя звичайній людині додаткові електроліти з поживних речовин, таких як натрій, не потрібні.

"Якщо ви тренуєтеся понад 90 хвилин або проводите години на спеці, вам можуть допомогти додаткові електроліти. Але в таких випадках вам знадобиться щось більше, ніж дрібка солі", - сказала фахівець зі спортивної дієтології Емі Гудсон.

Вона зазначила, що щіпки солі у воді буде недостатньо для поповнення електролітів у спортсменів, які займаються тривалими або інтенсивними фізичними вправами. Гудсон сказала, що їм можуть знадобитися спортивні напої або спеціальні електролітні добавки, а не просто злегка солона вода.

Також підсолена вода не вивела токсини з організму. Хоча звичайна вода допомагає печінці видаляти токсини, проте підсолена вода з лимоном, ніяк на цей процес не впливає.

Крім того, журналіст зазначив, що споживаючи солону воду, він лише отримував більше натрію в організмі. Доктор медичних наук Хума Чаудрі зазначила, що більшість людей отримують достатньо натрію з їжею, тому додавання дрібки солі у воду може бути непотрібним у повсякденному житті. "Ба більше, питна вода допоможе вивести з організму надлишок натрію, тому додавання натрію до води не має сенсу", - сказала фахівець.

"Якщо ви п'єте достатню кількість води і споживаєте натрій з їжею, додаткова сіль у воді вам не потрібна. Послухайте мій досвід: немає потреби пити солону воду", - констатував журналіст.

Інші новини про сіль

Харчова сіль - це речовина, до складу якої входить 40% натрію і 60% хлориду. Є норма вживання солі, якщо її дотримуватися, то ця приправа не зашкодить організму. Ідеальна кількість солі на день, за відомостями Американської кардіологічної асоціації, - 1500 міліграмів. Згідно з низкою досліджень, надмірне споживання солі провокує виникнення різних проблем зі здоров'ям. 

Теги по теме
Здоровье
Источник материала
Поделиться сюжетом