США планують відновити правила “мережевого нейтралітету”: огляд змісту і наслідків
США планують відновити правила “мережевого нейтралітету”: огляд змісту і наслідків

США планують відновити правила “мережевого нейтралітету”: огляд змісту і наслідків

У Сполучених Штатах Америки відновлюється дискусія про концепцію “мережевого нейтралітету”. Федеральна комісія з питань зв’язку США (FCC) підтримала ініціативу щодо повернення цих правил, що спрямовані на забезпечення рівних умов у мережі.

Правила “мережевого нейтралітету” мають на меті запобігти провайдерам інтернету надавати перевагу певним веб-сайтам за рахунок блокування або сповільнення швидкості доступу до інших. Ця ініціатива набула підтримки через обурення щодо вчинків деяких платформ соціальних мереж, таких як Twitter, які навмисне уповільнюють роботу конкуруючих веб-сайтів.

За цими правилами провайдери повинні однаково обходитися з усіма мережевими комунікаціями, не дискримінуючи користувачів, контент, платформи тощо.

Однак існують дискусії щодо того, як ці правила можуть застосовуватися до новітніх технологій, зокрема до мережі 5G. Технологія 5G, яка пропонує доступ до Інтернету через радіодоступ, викликає питання щодо її відповідності засадам “мережевого нейтралітету”, оскільки контроль над нею лежить поза компетенцією FCC.

Правила “мережевого нейтралітету” були вперше запроваджені у 2015 році за президентства Барака Обами, але були скасовані адміністрацією Дональда Трампа в 2018 році. Тепер президент Джо Байден ініціював їх повернення, сподіваючись на більшу рівність в інтернеті.

Хоча правила мають набути чинності через два місяці, вони стикаються з опозицією в Конгресі, де деякі члени планують оскаржити їх у суді.

Теги по теме
США
Источник материала
Поделиться сюжетом