Дрони атакували два НПЗ у Краснодарському краї РФ
Дрони атакували два НПЗ у Краснодарському краї РФ

Дрони атакували два НПЗ у Краснодарському краї РФ

Беспілотники уразили НПЗ Слов’янськ-ЕКО, бітумний завод, Ільський НПЗ, військовий аеродром та низку інших об’єктів.

У ніч на суботу в Росії ударні безпілотники атакували Краснодарський край. Зафіксовані влучання на двох нафтопереробних заводах, військовому аеродромі та низці інших об’єктів. Про це повідомили російські Telegram-канали та місцева влада 27 квітня.

Так, губернатор Краснодарського краю Веніамін Кондрат’єв у Telegram написав, що у Слов’янському, Сіверському та Кущівському районах начебто було подавлено понад 10 безпілотників

“Намагалися атакувати НПЗ і об’єкти інфраструктури. Як доповідають із місць – постраждалих і серйозних пошкоджень немає. Оперативні служби ліквідовують загоряння внаслідок падіння БПЛА”, – написав він.

Водночас, російські пабліки інформують, що близько 5:00 у передмісті Слов’янська-на-Кубані прогриміли вибухи, після чого у небі виникла яскрава заграва.

Telegram-канал ВЧК-ОГПУ повідомляє, що дрони уразили НПЗ Слов’янськ-ЕКО, бітумний завод, Ільський НПЗ та низку інших об’єктів.

Пізніше адміністрація Слов’янського району Краснодарського краю підтвердила атаку БПЛА на місцевий НПЗ.

“На територію заводу в Слов’янську-на-Кубані сталася атака БПЛА. Загалом було дев’ятьатак на резервуарний парк і ректифікаційну колону. Завдяки вибудуваній системі захисту, резервуарний парк не постраждав. Пошкоджено ректифікаційну колону. Займання спільними зусиллями відповідальних служб ліквідовано, постраждалих немає”, – повідомила адміністрація.

У свою чергу директор з комплексної безпеки групи компаній Слов’янськ ЕКО Едуард Труднєв заявив, що Слов’янський НПЗ “частково призупинив роботу”.

“НПЗ частково припинив роботу, 10 безпілотників минулої ночі атакували НПЗ. Вони влучили, зокрема, в установки з переробки нафти”, – заявив він російським ЗМІ.

Telegram-канал ASTRA повідомив про атаку на військовий аеродром у станиці Кущевська Краснодарського краю. Там начебто пошкоджено літаки, але точної інформації поки нема.

Тим часом Міноборони РФ відзвітувало про начебто “знищення” 66 дронів над територією Краснодарського краю і ще двох БПЛА над тимчасово окупованим Кримом.

Нагадаємо, на поточному тижні дрони атакували дві нафтобази Роснєфті в Смоленській області. За даними ЗМІ, ці атаки здійснила СБУ.

Також ЗМІ повідомили, що сьогодні зазнав атаки дронів Новолипецький меткомбінат. Там було зруйновано будівлю кисневої станції.



Теги по теме
Россия Видео
Источник материала
Поделиться сюжетом