20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У чому не можна маринувати м’ясо: два невдалі компоненти, які всі додають
У чому не можна маринувати м’ясо: два невдалі компоненти, які всі додають

У чому не можна маринувати м’ясо: два невдалі компоненти, які всі додають

Як приготувати смачний маринад для шашлику

Ми розповідали про помилки, через якім’ясо стає жорстким. Маринад — це основа смачного та соковитого шашлику. Проте, існують інгредієнти, які псують його смак та текстуру.

Попри це, вони часто зустрічаються в рецептах маринаду. Telegraf розповідає, чому варто уникати під час приготування шашлику оцту та майонезу.

Чому не варто лити оцет в маринад

З цим компонентом дуже легко переборщити, а це точно зробить м'ясо кислим та жорстким. Насправді, оцет не розм'якшує м'ясо. Якщо ж залишити його більше, ніж на кілька годин, то шматки стануть ще жорсткішими. Якщо хочете додати кислоти, використовуйте лимонний сік, який додасть й екзотичного аромату.

Чому майонез — невдала основа для маринування

Майонез може здатися вдалим вибором, адже він є у кожному холодильнику. Однак це рішення хибне. Майонез не надасть м’ясу жодного смаку, лише зробить його жирнішим. Крім того, не варто забувати, що це холодний соус, його кладуть в салати та закуски, які не розігріваються. При високих температурах хороший домашній майонез просто розшарується на олію та яєчний жовток. З магазинним такого не станеться, однак і смаку жодного м’ясу він не надасть.

Дотримуючись цих порад, ви зможете приготувати смачний та соковитий шашлик, який порадує вас та ваших близьких. Також ми розповідали про важливу помилкуу приготуванні холодцю.

Источник материала
Поделиться сюжетом