В Іраку дрон атакував газовий комплекс, є загиблі
В Іраку дрон атакував газовий комплекс, є загиблі

В Іраку дрон атакував газовий комплекс, є загиблі

Четверо єменських робітників загинули у п'ятницю під час атаки безпілотника на газовий комплекс, що належить ОАЕ у північному автономному регіоні Іраку Курдистан.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє France24 з посиланням на місцеву владу.

Удар дрона став першою смертоносною атакою на комплекс «Хор Мор», що належить компанії Dana Gas з Об’єднаних Арабських Еміратів, який декілька разів зазнавав ударів впродовж останніх років.

«Четверо єменських робітників загинули, а комплекс було серйозно пошкоджено», - сказав речник регіонального уряду Курдистану Пешава Хаврамані. За його словами, атака призведе до «дефіциту електроенергії».

Він закликав федеральний уряд у Багдаді «знайти виконавців цього терористичного акту».

Зазначається, що безпілотник влучив у комплекс приблизно о 18:45 за місцевим часом, про це повідомив Рамак Рамадан, керівник округу Чамчамал, де розташований комплекс «Хор Мор».

Він додав, що БПЛА «цілився у резервуар для зберігання палива».

Напад призвів до порушення газопостачання електростанцій регіону, що призвело до втрати 2500 мегават (МВт) електроенергії, повідомили місцеві органи влади.

Наразі тривають роботи з усунення пошкоджень та відновлення газопостачання.

Поки ніхто не взяв на себе відповідальності за цей удар.

Як повідомлялося, у ніч проти суботи десятки БПЛА нібито намагалися атакувати Ільський НПЗ у РФ, а також військовий аеродром на Кубані.

Теги по теме
Ирак
Источник материала
Поделиться сюжетом