Внаслідок ракетної атаки на заході відключалась магістральна лінія Укренерго
Внаслідок ракетної атаки на заході відключалась магістральна лінія Укренерго

Внаслідок ракетної атаки на заході відключалась магістральна лінія Укренерго

Внаслідок російської масованої ракетної атаки була відключена магістральна повітряна лінія Укренерго в західному регіоні.

Як передає Укрінформ, про це НЕК "Укренерго" повідомляє у Фейсбуці.

"Сьогодні вночі росіяни завдали нового ракетного удару по об'єктах енергетичної інфраструктури. Постраждали об’єкти енергосистеми в Івано-Франківській, Львівській та Дніпропетровській областях. Через наслідки відключена дією захисту магістральна повітряна лінія Укренерго в західному регіоні", - ідеться у повідомленні.

Наразі тривають аварійно-відновлювальні роботи.

Як зауважили в Укренерго, завдяки поєднанню сонячної погоди та вихідних днів споживання сьогодні, 27 квітня, станом на 9:15 знизилось на 23% у порівнянні з показником вчора, 26 квітня.

"Попри відчутне зниження споживання, в енергосистемі сьогодні в окремі години зберігається дефіцит електроенергії. Просимо всіх споживачів ощадливо споживати електроенергію. А промисловість - максимально залучати імпорт електроенергії та використовувати, за наявності, альтернативні джерела живлення", - наголосили в Укренерго.

Протягом доби продовжують діяти обмеження споживання на Харківщині. Також цілодобово обмежено споживання для промисловості на Криворіжжі.

Протягом майже всієї доби, за виключенням нічних годин, задіяний імпорт електроенергії з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови. Загальним обсягом 6 629 МВт год, з максимальною потужністю в окремі години до 1 640 МВт. З 1 грудня технічна можливість імпорту електроенергії з Європи до України та Молдови складає 1 700 МВт в годину.

Натомість Україні в ранкові та денні години активної роботи сонячних електростанцій експортує електроенергію до Румунії, Словаччини, Угорщини, Молдови. Загальним обсягом 1 158 МВт год, з максимальною потужністю в окремі години до 374 МВт.

Як повідомляв Укрінформ, Російська Федерація в ніч на 27 квітня масовано атакувала енергетичні об’єкти у Дніпропетровській, Івано-Франківській, Львівській областях - пошкоджене обладнання, є поранений серед енергетиків.

Теги по теме
война
Источник материала
Поделиться сюжетом