13 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Apple скорочує виробництво Vision Pro через низький попит
Apple скорочує виробництво Vision Pro через низький попит

Apple скорочує виробництво Vision Pro через низький попит

За словами Мін-Чі Куо, аналітика Apple у TF International Securities, Apple скоротила виробництво Vision Pro через низький попит на гарнітуру змішаної реальності вартістю 3500 доларів.
Apple скоротила постачання до 400 000-500 000 одиниць за рік, попри «ринкові очікування» продажів приблизно від 700 000 до 800 000 одиниць, сказав Куо в блозі.

Apple скоротила замовлення перед запланованим міжнародним випуском пристрою, сказав Куо.

Через різке падіння попиту в США Куо раніше стверджував, що від 160 000 до 180 000 просторових обчислювальних пристроїв було продано в попередніх замовленнях до запуску в лютому. Але продажі швидко сповільнилися після того раннього сплеску інтересу, і Apple тепер дотримується «консервативного погляду» на попит за межами США, сказав Куо цього тижня. ( Марк Гурман з  Bloomberg повідомив цього тижня , що попит на демонстраційні версії Vision Pro у магазинах Apple також значно впав, оскільки інтерес зменшився.)

епер Apple очікує, що у 2025 році поставки Vision Pro скоротяться з кожним роком, сказав Куо, що спонукало Apple переглянути та скорегувати свою дорожню карту щодо продукту; Повідомляється, що плани щодо другого Vision Pro у 2025 році призупинено.

Apple може пролити більше світла на ситуацію, коли опублікує фінансові результати за другий квартал наступного четверга.

Більш широкі прогнози щодо продажів Vision Pro суттєво відрізняються, і важко вказати на консенсус щодо очікувань ринку. Згідно зі  звітом Ars Technica за червень 2023 року , Wedbush Securities прогнозує близько 150 000 одиниць у перший рік продажів; Morgan Stanley очікував продажів близько 850 000; і Goldman Sachs прогнозували продажі до 5 мільйонів.

Ходили чутки, згідно зі звітом Financial Times у 2023 році, Apple спочатку сподівалася продати 1 мільйон пристроїв у перший рік продажу  ; це очікування пізніше було переглянуто вниз через проблеми з виробництвом. 

Згідно зі звітом CNBC , у січні аналітики Morgan Stanley передбачили, що Apple поставить від 300 000 до 400 000 гарнітур у 2024 році,  тоді як аналітик Wedbush назвав цифру в 600 000 одиниць на рік,  згідно з  Business Insider . 

Сам Куо прогнозує продажі близько 500 000 одиниць на 2024 рік, згідно з  дописом у січневому блозі .  

Здається очевидним, що Vision Pro становитиме відносно невелику частину загального ринку пристроїв AR/VR, які залишаються нішевою категорією продуктів.

Незважаючи на те, що пристрій першого покоління є потужним і вражаючим , сказав Рамон Лламас, керівник досліджень групи пристроїв і дисплеїв IDC, споживачів ще потрібно переконати в його цінності та корисності. 

«Як мультимедійний пристрій споживання, він сильно протистоїть телевізорам і комп’ютерам з великими екранами споживачів», — сказав він. Як пристрій для підвищення продуктивності на робочому місці, додав він, «залишається побачити, як саме він підвищує ефективність і продуктивність взагалі.

«Крім того, ціна, швидше за все, змусить багатьох людей відмовитися», — сказав Ламас. 

Згідно з даними IDC, у 2024 році очікується, що більш широкий ринок пристроїв AR/VR повернеться до зростання, збільшившись на 44% порівняно з попереднім роком до 9,7 мільйона одиниць  . Це сталося після важкого 2023 року, коли продажі гарнітур впали на 23,5%. 

Тим чсом Apple на початку цього місяця рекламувала корпоративний потенціал Vision Pro .

«Підприємства мають надзвичайну можливість переосмислити те, що можливо за допомогою Apple Vision Pro на роботі», — сказала Сьюзан Прескотт, віцепрезидент Apple зі зв’язків із міжнародними розробниками та корпоративного маркетингу, у своєму блозі , вказуючи на програми VisionOS від SAP, Lowe, Порше та ін. 

Источник материала
Поделиться сюжетом