13 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Чому посадовці Росії та США активно їздять до Китаю: Попович припустив, про що домовляються
Чому посадовці Росії та США активно їздять до Китаю: Попович припустив, про що домовляються

Чому посадовці Росії та США активно їздять до Китаю: Попович припустив, про що домовляються

Про це 24 Каналу розповів військовий оглядач Денис Попович, зауваживши, що буквально нещодавно в Китаї перебував із візитом держсекретар США Ентоні Блінкен. Також диктатор Владімір Путін збирається їхати туди у травні.

Чого хочуть США та Росія

Як наголосив Попович, візит Блінкена був спрямований на те, аби Китай перестав підтримувати Росію. Звісно, напряму зброю вони нібито не передають. Але є інші варіанти підтримки.

Ми чуємо, що Китай надає товари подвійного призначення Росії. Це допомагає їм підтримувати на плаву військовий промисел. Зокрема й устаткування для вироблення озброєння та інші товари. Блінкен хоче, що Китай повністю закрив цю допомогу, аби прискорити військову поразку Росії,
– зауважив Попович.

Росія активно підтримує з Китаєм різні зв'язки. Там намагаються зробити усе можливе, аби Пекін продовжував і надалі підтримувати країну-агресорку.

Росія підтримує з Китаєм зв'язки. Вони стосуються не лише військової допомоги, але й дипломатичної позиції. Ми знаємо, що зараз Китай підтримує сценарій Росії щодо замороження війни. Триває така дипломатична боротьба у цьому трикутнику,
– сказав Попович.

Відносини Росії та Китаю: коротко

  • За даними ЗМІ, США можуть ввести нові санкції проти Китаю через експорт військових технологій до Росії. Обмеження можуть стосуватися фінансового сектора Китаю.
  • Відомо, що Китай надає причал російському вантажному судну, яке причетне до перевезення зброї. На ньому Росія перевозить зброю від Північної Кореї.
  • 28 квітня стало відомо, що мільярдер Ілон Маск прибувдо Китаю. За даними ЗМІ, він хоче владнати власні бізнес-інтереси.
Теги по теме
Китай
Источник материала
Поделиться сюжетом