Дослідження попереджає користувачів про шкідливу інформацію щодо здоров'я в TikTok
Дослідження попереджає користувачів про шкідливу інформацію щодо здоров'я в TikTok

Дослідження попереджає користувачів про шкідливу інформацію щодо здоров'я в TikTok

Китайська соціальна мережа переповнена інформацією всіх видів і в усіх сферах, яка може отримати до десятків мільйонів переглядів. Це може бути маловажливим, коли справа доходить до демонстрації останніх рум’ян, але це може бути вирішальним, коли відповідні публікації стосуються здоров’я користувачів. Дійсно, нове дослідження показує, що значна частина цієї інформації не базується на фактичних доказах.

Дослідження та опитування одностайні: буквально за кілька років соціальні мережі стали джерелами інформації в багатьох сферах, включно з красою та здоров'ям. Є незліченна кількість публікацій, які пропонують поради та підказки щодо того, як досягти сяючого кольору обличчя, гладкої шкіри та твердого живота, а також як лікувати алергію, обмежити зимові хвороби та покращити сон.

У деяких випадках відсутність надійних доказів для цих тверджень не впливає на користувачів – помилкові поради просто не працюють, – але деяка інформація, якою діляться користувачі або самопроголошені люди, які впливають на здоров’я, може виявитися набагато небезпечнішою.

Це висновок нещодавнього дослідження американських дослідників, які досліджували контент про здоров’я, який поширюється на китайській соціальній платформі. Варто зауважити, однак, що вчені не зовсім панікерські з цього приводу.

«На платформах соціальних мереж, таких як TikTok, є високоякісна та фактична інформація, але її може бути дуже важко відрізнити від інформації, поширеної впливовими особами, яка насправді може бути шкідливою», — сказав Крістофер Роксбері, доктор медичних наук, хірург і ринолог. експерт з UChicago Medicine, цитується в прес-релізі.

Для свого дослідження, опублікованого в журналі Otolaryngology , дослідники проаналізували інформацію про здоров’я, опубліковану в китайській соціальній мережі TikTok, щоб перевірити, чи була вона помилковою, і визначити її джерело.

Точніше, автори дослідження зосередилися на конкретному стані здоров’я, у цьому випадку – на хештегах, пов’язаних із синуситом (#sinusitis, #sinus, #sinusinfection), а потім провели свою роботу протягом 24 годин, “щоб обмежити вплив TikTok -алгоритм зсуву».

Останнім кроком було класифікувати отримані відео за категорією вмісту, типом вмісту та надійністю. Це було зроблено не лише згідно з оцінкою дослідників, а й за допомогою таких інструментів, як Інструмент оцінки навчальних матеріалів для пацієнтів для аудіовізуальних матеріалів, перевіреного емпіричного ресурсу.

Неправдива інформація в багатьох відео

Дослідники виявили, що майже половина вивчених відео (44%) містили неправдиву інформацію.

«Відео від «немедичних впливових людей» – творців контенту з понад 10 000 підпис

Источник материала
Поделиться сюжетом