Google додає практику розмови AI для тих, хто вивчає англійську мову
Google додає практику розмови AI для тих, хто вивчає англійську мову

Google додає практику розмови AI для тих, хто вивчає англійську мову

Google перевіряє свої навички аудіювання за допомогою штучного інтелекту за допомогою функції, яка дозволяє людям говорити в телефони та практикувати англійську мову за допомогою розмовного бота зі штучним інтелектом. У жовтні 2023 року Google вперше запустив досвід розмовної практики . Спочатку ця функція надавала відгук лише про вимовлені речення. Тепер користувачі можуть практикувати постійні розмови мовою, яку вони вивчають.

TechCrunch повідомляє , що наразі ця функція доступна для користувачів Search Labs в Аргентині, Колумбії, Індії, Мексиці, Венесуелі та Індонезії. Search Labs — це пісочниця Google для потенційних нових функцій пошуку; однак функція також може з’явитися на основі перекладу на англійську або з англійської за допомогою Google на пристрої Android. 

Наразі функції зворотного зв’язку та практики розмови доступні лише англійською мовою. У своєму блозі за 2023 рік Google заявив, що пошук є «цінним інструментом для тих, хто вивчає мови», оскільки вони можуть отримувати переклади та визначення, а також шукати словниковий запас.

Google не має навчальної програми чи системи, яка б підвищувала рівень учнів, як-от Duolingo, Babbel, Pimsleur чи інших програм для вивчення мов. Коли компанія запустила розмовну практику, компанія заявила, що вона допомагає учням не лише практикуватися, а й з’ясовувати найкращі слова чи відмінювання для використання в контексті розмови. Хоча Google має функцію перекладу протягом багатьох років, компанія також збільшує кількість мов, які розуміють її моделі ШІ .   

Вивчення мови за допомогою ШІ не є новим. Duolingo, мабуть, найпопулярніший додаток для вивчення мов, додав чат-бота зі штучним інтелектом у 2016 році та інтегрував GPT-4 у 2023 році . Інша онлайн-платформа для вивчення мов, Memrise, запустила на Discord чат-бота на основі GPT-3, який дозволяє людям вивчати мови під час спілкування. Інші платформи для вивчення мов також пропонують практику спілкування . Наприклад, Pimsleur пропонує користувачам розіграти рольову розмову з додатком, спонукаючи людей відповідати на запитання цільовою мовою. 

Як затятий користувач Duolingo (947-денна серія іспанської мови), для мене вкрай важливо отримувати відгуки та тренуватися розмовляти мовами, які я вивчаю, у реальних розмовах. Google не повідомила, які плани щодо вивчення мови та чи буде розширено функцію розмовної практики в інших країнах, але Duo, сова-талісман Duolingo , може тремтіти. 

Источник материала
Поделиться сюжетом