12 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Грядки зростатимуть як на дріжджах: що посадити у травні, щоб отримати небувалий врожай
Грядки зростатимуть як на дріжджах: що посадити у травні, щоб отримати небувалий врожай

Грядки зростатимуть як на дріжджах: що посадити у травні, щоб отримати небувалий врожай

Після зимового відпочинку настав час садових робіт, адже рослини розпочинають активний ріст. Травень — чудовий місяць для підготовки грунту та посадки овочевих культур. У цій публікації ми розповімо вам, що ж саме варто садити у травні для найкращого врожаю.

Зараз найкращий період, щоб розпочати висадку кавунів, гарбузів та динь. Краще почати цю процедуру вже з перших днів місяця, коли температура повітря стає приблизно 12 градусів. Для належного росту гарбузів, рекомендується саджати їх після помідорів, картоплі, гороху або квасолі.

Розсада. Фото: Yоutube

Перед посадкою динь корисно покрити ґрунт агроволокном на два тижні для кращого прогрівання. Що ж стосується зелені, то у травні можна висаджувати петрушку, базилік, чебрець, кріп, шавлію та цикорій. Ці рослини не тільки стійкі до змін погоди, а й не потребують складного догляду.

Коли стовпчики термометра зупиняться на позначці 14-15 градусів, це ідеальний момент для посадки зелені. Через тиждень після висадки ви вже зможете насолоджуватися свіжою та ароматною зеленню на своєму столі.

Також у травні можна почати садити малину та полуницю. Обираючи місце для посадки, пам'ятайте про нейтральний рівень кислотності ґрунту, захист від вітру та доступ до сонячного світла. А щодо овочів, то це ідеальний час для висадки картоплі, цибулі, моркви, ріпи, капусти, огірків, часнику, редиски та кукурудзи. У другій половині місяця можна розпочати посадку баклажанів, помідорів та перцю.

Пам’ятайте, що вибір правильного часу для посадки важливий, він впливає на якість та кількість врожаю, стійкість рослин до шкідників та хвороб, а також їх здатність переносити погодні умови.

Також ми розповідали, що Навесні в небезпеці кожен город: як швидко позбутися капустянки - не проґавте момент

Источник материала
Поделиться сюжетом