Як прибрати запах бензину на одязі: допоможуть домашні продукти
Як прибрати запах бензину на одязі: допоможуть домашні продукти

Як прибрати запах бензину на одязі: допоможуть домашні продукти

Незалежно від того, яким чином бензин потрапив на ваш одяг, вам захочеться якнайшвидше прибрати запах цієї речовини, адже він є не найприємнішим. Щоб це зробити вам потрібно знати правильні поради. Ми розповімо як позбутися запаху бензину всього лиш за допомогою домашніх продуктів.

Як прибрати запах бензину на одязі

Ви можете видалити пляму від бензину за допомогою інструментів і витратних матеріалів, які, імовірно, вже є у вас вдома. Майте на увазі, що одяг, забруднений газом, ніколи не можна класти в пральну чи сушильну машину. Зберіть перелічені нижче засоби для чищення, а потім виконайте 5-етапний процес, щоб дізнатися, як прибрати запах бензину на одязі.

Крок 1: Поглиніть надлишок бензину

Акуратно натисніть паперовим рушником на пляму від газу, обережно, щоб не потерти пляму. Підніміть паперовий рушник і повторіть рух кілька разів, доки надлишок бензину не вбереться з плями.

Крок 2: посипте харчовою содою

Харчова сода може допомогти ввібрати залишки бензину та почати дезодорувати пляму. Посипте харчовою содою пляму та дайте їй постояти приблизно 24 години, а потім змийте її водою.

Крок 3. Використовуйте засіб для виведення плям для попередньої обробки

Просочіть пляму засобом для виведення плям на основі розчинника та дайте їй відмочитися приблизно на 10 хвилин. Якщо ви помітили затяжну пляму, спробуйте нанести тонкий шар засобу для миття посуду та почекати ще 10 хвилин.

Крок 4: Попереднє замочування

Замочіть одяг у великому відрі, наповненому теплою водою, принаймні на 30 хвилин, потім ретельно прополощіть одяг перед ручним пранням. Для додаткового чищення спробуйте додати 1 склянку побутового аміаку у велике відро, наповнене водою, потім замочіть одяг на 2-3 години перед полосканням одягу та ручним пранням.

Крок 5: Періть одяг лише вручну

Одяг із залишковими плямами бензину не можна використовувати для прання чи сушіння, тому обов’язково періть вручну плями від бензину. Наповніть раковину теплою водою, додайте м’який миючий засіб і обережно покрутіть одяг, щоб випрати його вручну та прибрати запах бензину.

Чи можна прати білизну з бензином?

Покладення забрудненого бензином одягу в пральну машину чи сушильну машину може становити небезпеку пожежі незалежно від того, який цикл ви виберете, тому краще уникати прання в пральній машині та прати вручну, щоб повністю видалити всі плями та прибрати запах бензину. Важко визначити, чи повністю видалено займисту речовину з вашого одягу, тому будь-який одяг, на якому є плями від бензину, періть лише вручну.

Джерело: whirlpool

Читайте також:

Як позбутися запахів приготування їжі: миттєвий спосіб

Як позбутися неприємного запаху у вашому холодильнику та морозильній камері: простий лайфхак

Як вивести з приміщення запах горілого: допоможе один цікавий лайфхак

Источник материала
Поделиться сюжетом