12 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Японський супутник налаштують на передачу сонячної енергії на Землю
Японський супутник налаштують на передачу сонячної енергії на Землю

Японський супутник налаштують на передачу сонячної енергії на Землю

Японія має намір передати сонячну енергію з космосу на Землю в 2024 році через два роки після запуску аналогічного проекту американськими інженерами. У потенціалі технологія допоможе жителям планети відмовитися від викопного палива та запобігти боротьбі зі зміною клімату.

В рамках експерименту в Японії збудують невеликий супутник вагою приблизно 180 кг, здатний передавати до одного кіловата енергії з висоти 400 км. Цього вистачить для живлення побутового приладу на кшталт невеликої посудомийної машини протягом години. 

На супутнику буде задіяна бортова фотоелектрична панель площею два квадратні метри для заряджання акумулятора. Потім накопичена енергія буде перетворена на мікрохвилі і передана на приймальну антену на Землі. Передача енергії займе лише кілька хвилин, але після того, як батарея розрядиться, для її підзарядки потрібно кілька днів.

Технологія стане частиною проекту під назвою OHISAMA (у перекладі з японської – «Сонце»). Проект планується до запуску у 2025 році. Вчені вже продемонстрували бездротову передачу сонячної енергії на Землю від стаціонарного джерела та планують провести схожі досліди з літака, оснащеного ідентичною фотоелектричною панеллю, яка може передавати енергію на відстань від 3 до 4 миль.

Источник материала
Поделиться сюжетом