12 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Качинський: Відкриття кордону на імпорт з України знищить сільське господарство Польщі
Качинський: Відкриття кордону на імпорт з України знищить сільське господарство Польщі

Качинський: Відкриття кордону на імпорт з України знищить сільське господарство Польщі

Прийняття Польщею так званого зеленого курсу і відкриття кордонів для українського імпорту призведе до знищення сільського господарства Польщі.

Про це в суботу під час з’їзду опозиційної партії “Право і справедливість” (PiS) у Варшаві, під час якого обговорювалася програма партії на вибори до Європарламенту, заявив її лідер Ярослав Качинський, передає кореспондент Укрінформу.

“Ми йдемо до Європарламенту, щоб відкинути зелений курс у його нинішній редакції… Це шкодить польському сільському господарству і практично веде до його ліквідації. Тут слід додати, що хоча це не є частиною зеленого курсу, такої ж ліквідації (сільського господарства - ред.) можна досягти, відкривши наші кордони на імпорт з України”, - стверджує лідер польської опозиції.

Під час свого програмного виступу він також зазначив, що його політсила відкидає міграційний пакт ЄС, виступає проти будь-яких змін в Угоді про Євросоюз, що загрожує Польщі втратою суверенітету. За словами Качинського, його партія також виступає проти прийняття Варшавою євровалюти, оскільки євро посилює лише сильні економіки, наприклад Німеччини, але послаблює усіх інших, зокрема і Польщу.

Реагуючи на виступ Качинського, його політичний супротивник - глава польського уряду Дональд Туск у соцмережі X зазначив, що у виступі лідера PiS немає нічого смішного, і “наступного дня після виборів до Європарламенту він разом з пропутінськими партіями розпочне знищувати ЄС”.

Як повідомлялося, вибори до Європарламенту у Польщі відбудуться 9 червня.

Із 15 квітня минулого року в Польщі триває заборона на імпорт до Польщі збіжжя (пшениця, кукурудза, ріпак, соняшник) з України. Від лютого цього року польські аграрії блокували пункти пропуску на кордоні з Україною, вимагаючи заборони на імпорт різних видів агропродукції з України. Нещодавно Туск закликав польських фермерів припинити блокування кордону з Україною, наголосивши, що польська влада не може допустити блокування переходів в умовах війни, незалежно від причин протестів. Станом на сьогодні блокування польсько-українського кордону на рух вантажного транспорту відбувається у пункті пропуску “Гребенне - Рава-Руська”.

Фото: Rafał Oleksiewicz

Теги по теме
Украина Евросоюз Польща
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны