Китай застосує “ядерну” економічну зброю проти США і Європи – Еuractiv
Китай застосує “ядерну” економічну зброю проти США і Європи – Еuractiv

Китай застосує “ядерну” економічну зброю проти США і Європи – Еuractiv

Китай застосує “ядерну” економічну зброю проти США і Європи – Еuractiv

Пекін оновив закон, що регулює зовнішньоторговельні відносини

Китай ухвалив і вводить в дію з грудня новий закон, що запроваджує ще жорсткішу і швидшу систему реагування на економічну “агресію” інших країн. Пекінський уряд тепер може швидко ухвалювати рішення про астрономічні рівні мит, які можуть руйнувати без будь-яких політичних рішень, економічні зв'язки.

На думку оглядачів Euractiv, такий закон можна оцінити як “ядерну” економічну зброю, яка відтепер може ефективно протистояти конфліктним потенційним діям глобальних конкурентів КНР – США, об'єднаної Європи та інших гравців на міжнародному ринку.

Існування такого оновленого закону експерти вважають не обов'язковим, оскільки раніше було вже ухвалено базове законодавство саме з цього питання. Але оновлення закону у такому напрямку немов черговий раз підкреслює важливість захисту китайських економічних інтересів. Саме у наявності відповідного закону, а не його застосуванні і полягає сигнал Пекін Вашингтону та Брюсселю. Це те саме, що наявність ядерної зброї – важливе не її використання, а ефект стримування потенційних ворогів від її використання.

“На думку аналітиків, посилення напруженості між Китаєм і Сполученими Штатами, а також ЄС, зміцнило переконання Пекіна в тому, що йому необхідно консолідувати та вдосконалити заходи, які є в його розпорядженні”, – пише видання.

Китай надає економічні ресурси для відновлення потенціалу Росії. За останні місяці зусилля КНР в значній кількості спрямовувались для відновлення промислової бази та виробництва зброї, яка застосовується для війни з Україною. Китайські лідери, які говорять про себе як миротворчу силу, насправді “благословили вторгнення” в Україну. Підтримка президента Сі Цзіньпіна була вирішальною для виживання Путіна і його режиму з часу, коли українські збройні сили відбили спробу окупувати Київ два роки тому.

Источник материала
Поделиться сюжетом