13 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
На Хмельниччині цьогоріч зафіксували утричі більше випадків кашлюка, ніж за три попередні роки
На Хмельниччині цьогоріч зафіксували утричі більше випадків кашлюка, ніж за три попередні роки

На Хмельниччині цьогоріч зафіксували утричі більше випадків кашлюка, ніж за три попередні роки

На Хмельниччині з початку цього року зафіксовано 30 випадків кашлюка, що утричі перевищує показник трьох попередніх років. Є й летальний випадок.

Як передає Укрінформ, про це повідомила завідувачка дитячого інфекційного відділення Хмельницької інфекційної лікарні, кандидат медичних наук Вікторія Леньга.

“В Україні спостерігається ріст захворюваності на кашлюк: за перші два місяці 2024 року зареєстровано 515 випадків. У Хмельницькій області в 2021 та 2022 роках не було жодного випадку кашлюка, тоді як в 2023 році були зафіксовані вже 11 випадків хвороби. З початку 2024 року вже підтверджені 30 випадків кашлюка і захворюваність продовжує зростати”, - йдеться у повідомленні.

За словами Леньги, у Хмельницькій інфекційній лікарні торік надали допомогу двом хворим на кашлюк, а за три місяці цьогоріч - восьми хворим, є один летальний випадок.

Медикиня зауважила, що кашлюк - гостре інфекційне захворювання, має циклічний перебіг з характерним спазматичним нападоподібним кашлем. Передається від хворої людини до здорової під час розмови, кашлю, чхання, у дитячому колективі може передаватися й через іграшки. Особливо важко хвороба протікає у дітей до шести місяців: у них частіше виникають ускладнення з боку органів дихання.

Єдиним надійним захистом від кашлюка, підкреслила фахівчиня, є вакцинація. В Україні щеплення від цієї хвороби обов'язкове для дітей віком 2, 4, 6 та 18 місяців.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні реєструють підвищену захворюваність на кашлюк серед дітей.

Фото ілюстративне: Depositphotos

Теги по теме
Дети
Источник материала
Поделиться сюжетом