13 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Незабаром ракети полетять, – військовий оглядач про Кримський міст
Незабаром ракети полетять, – військовий оглядач про Кримський міст

Незабаром ракети полетять, – військовий оглядач про Кримський міст

Після отримання допомоги від США та союзників Україна нині має можливості завдати потужного удару по Кримському мосту. Військовий оглядач Денис Попович сказав 24 Каналу, що раніше українські також мали відповідне озброєння і вже двічі руйнували міст без ракет ATACMS, Taurus та Storm Shadow.

Це натяк

Він нагадав, що Україна підірвала Кримській міст у 2022 році за допомогою вибухівки, і в 2023-му, використавши морські дрони.

Заява Лінаса Лінкявічюса – це натяк на те, що незабаром ракети полетять по Кримському мосту і його буде зруйновано так чи інакше,
– наголосив Попович.

Про це раніше говорив і Кирило Буданов, в представники Військово-морських Сил України. З початком надходження Україні американських ракет ATACMS дальністю 300 кілометрів, подібні заяви лунали частіше.

Заяви щодо можливої нової атаки на Кримській міст

  • Ексглава МЗС Литви Лінас Лінкявічюс, нині посол у Швеції 28 квітня потролив росіян, заявивши, що тим, хто не встиг сфотографуватися на Кримському мосту, ще є час це зробити. Так він прозоро натякнув, що невдовзі міст може бути зруйновано.
  • Росіяни не забарилися з відповіддю Лінкявічюсу. Так перший заступник постійного представника Росії при ООН Дмитро Полянський порівняв литовського дипломата з гавкотом, та пригрозив йому, що "коли настане судний день" той "пошкодує про подібні помилки".
  • Раніше Володимир Зеленський заявляв про те, що Кримській міст є законною ціллю для України. Також він зазначив, що цей об'єкт може бути знищенний у 2024 році.
  • Також глава ГУР Кирило Буданов зазначав, що попри те, що росіяни посилено захищають і охороняють Кримській міст, в Україні всі працюють над тим, щоб міст було знищено.
  • Також речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук (нині керівник пресцентру Сил оборони Півдня – 24 Канал) наголосив, що "незаконна прибудова до нашого Криму" (Кримській міст – 24 Канал) має бути зруйнована. За його словами, "одного дня" з'являться новини про те, що "міст виведено з ладу".
Теги по теме
Крым
Источник материала
Поделиться сюжетом