Останнє вікно можливостей: розвідка Естонія оцінила наступальні шанси росіян та оборону України
Останнє вікно можливостей: розвідка Естонія оцінила наступальні шанси росіян та оборону України

Останнє вікно можливостей: розвідка Естонія оцінила наступальні шанси росіян та оборону України

Полковник Антс Ківісельг, керівник розвідувального центру Сил оборони Естонії, висловив думку, що Росія використовує останній шанс перед прибуттям західної військової допомоги в Україну. Власне, про це він заявив на брифінгу.

Український фронт тримається

Попри інтенсифікацію атак, успіхи російських військ залишаються локальними, а захисники України продовжують чинити опір, зменшуючи ймовірність обвалу фронту. На цьому наголосив Ківісельг.

Росія намагається використати останнє вікно можливостей, поки західна військова допомога повністю не прибула в Україну і не була розгорнута в операціях,
– сказав він.

Ківісельг також прокоментував російські обстріли мирного населення, метою яких є створення "нічийної зони". За його словами, завдяки ефективній протиповітряній обороні Україна змогла знизити інтенсивність російських бомбардувань.

Представник естонської розвідки, крім того, акцентував: ворог зосереджує тиск на місто Часів Яр на захід від Бахмута, а також на Мар'їнському напрямку на захід від Донецька. Водночас окупанти атакують населені пункти на залізниці, що з'єднує Авдіївку з Покровськом.

Більше про ситуацію на полі бою

  • В Інституті вивчення війни також вважають, що російські війська можуть досягти тактичних успіхів на фронті в найближчі тижні, поки Україна чекає на американську військову допомогу.
  • Президент України Володимир Зеленський в грудні 2023 року заявляв, що українські солдати зможуть утримувати оборону до квітня 2024 року без додаткової допомоги з боку США.
  • Надходження дозволять Силам оборони зміцнити свої позиції та протистояти російським наступальним діям.Росія планує масштабну операціюнаприкінці травня або в червні.
  • Аналітики припускають, що армія окупантів досягне тактичних проривів, але не переможе Україну. ЗСУ, які будуть добре забезпечені, зможуть запобігти значному просуванню загарбників.
Теги по теме
Эстония
Источник материала
Поделиться сюжетом