Паска без дріжджів за 1 годину: не потрібно довго працювати із тістом
Паска без дріжджів за 1 годину: не потрібно довго працювати із тістом

Паска без дріжджів за 1 годину: не потрібно довго працювати із тістом

Якщо ви не вмієте, чи не любите працювати із дріжджовим тістом, то рецепт цієї паски стане для вас ідеальним. Неймовірно пухка, м’яка та ніжна паска без використання дріжджів буде готова лишень за одну годину.

Саме так стверджує фудблогерка Ольга Рябенко. В Instagram вона розповіла, як приготувати бездріжджову паску так, щоб вона вийшла ідеальною.

Інгредієнти

  • Кисломолочний сир – 360 гр
  • Яйця – 4 шт
  • Цукор – 200 гр
  • Розтоплене вершкове масло – 200 гр
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Борошно – 400 гр
  • Розпушувач – 2 ч.л.
  • Родзинки – 250 гр
  • Цедра апельсина – 1,5 шт

Інгредієнти для глазурі (Швейцарська меренга)

  • Білок – 2 шт
  • Цукор – 130 гр
  • Сік лимона – ½ ч.л.

Спосіб приготування

1.Змішати сир, яйця, цукор та сіль. Перебити блендером та додати масло, борошно та розпушувач. Замішуємо тісто.

2. Промиваємо родзинки.

3. Цедру 1,5 апельсина додаємо до тіста та добре перемішуємо.

4. Форми для пасок заповнити тістом на ⅔.

5. Випікати при 180° протягом 1 години.

6. Готуємо глазур. Білки змішуємо з цукром та ставимо на водяну баню. Постійно помішуємо до повного розчинення цукру.

7. Знімаємо з бані, додаємо сік лимону та збиваємо міксером до стійких піків.

На OBOZ.UA є й інші рецепти пасок:

  • Паска на смальці
  • Паска по-польськи
  • Італійська паска
Источник материала
Поделиться сюжетом