13 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Шашлик ніколи не підгорить, якщо знати цей секрет: як його правильно смажити
Шашлик ніколи не підгорить, якщо знати цей секрет: як його правильно смажити

Шашлик ніколи не підгорить, якщо знати цей секрет: як його правильно смажити

Весна – це ідеальний час для походів на природу та шашликів, та якщо ви не будете знати прості, але важливі хитрощі, це може зіпсувати і страву, і цілий відпочинок. Тож спробуйте один лайфхак, який допоможе кожного разу отримувати ідеально просмажене м'ясо.

Як правильно готувати м'ясо для шашлику

Для того, щоб правильно приготувати шашлик, вам потрібно додати до м'яса всього один інгредієнт, який є на кожній кухні – звичайну сіль. Але не спішіть сипати її на шашлик – натомість візьміть жменю та покладіть її на вугілля.

Приготуйтеся до того, що сіль може стріляти, тож не варто наближатися до мангалу відразу ж після цього. Ви зможете забути про пляшку із водою, і просто смажити свій шашлик на вугіллі, що посипане сіллю. У такому випадку ваше м'ясо ніколи не підгорить.


Шашлик потрібно готувати правильно / Фото Pexels

Але навіщо це робити? Вся справа у тому, що під час нагрівання солі її крупинк будуть клацати і навіть вилітати, і вам потрібно поміщати м'ясо на мангал тільки після того, як цей процес зупиниться.

Нагріта ж сіль допомагає підтримувати температурний режим та унеможливлює розгорання полум'я. Також вона може вбирати краплі м'ясного жиру та зменшує кількість попелу, що може вилітати із мангалу.

Источник материала
Поделиться сюжетом