13 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Що зобов'яжуть робити військовозобов'язаних: у Міноборони озвучили перелік
Що зобов'яжуть робити військовозобов'язаних: у Міноборони озвучили перелік

Що зобов'яжуть робити військовозобов'язаних: у Міноборони озвучили перелік

Новий закон про мобілізацію набуде чинності 18 травня 2024-го. У чоловіків призовного віку - від 18 до 60 років - з'являється низка зобов'язань, заявили в Міноборони.

Парламент 11 квітня ухвалив за основу і в цілому законопроєкт про мобілізацію в Україні. Через кілька днів документ підписав президент Володимир Зеленський. І цей законопроєкт набуде чинності 18 травня 2024 року. Як повідомляють у Міноборони, згідно з ухваленим законом, у військовозобов'язаних віком від 18 до 60 років з'являється низка зобов'язань.

Тепер чоловіки призовного віку зобов'язані мати при собі військово-обліковий документ і пред'являти його на вимогу уповноважених осіб.

До решти обов'язків також належать:

надання майна, будівель, транспорту Збройним силам, іншим військовим формуванням, силам цивільного захисту з компенсацією вартості державою.

Крім того, кажуть у Міноборони діятиме заборона на відправлення за межі України або передачу транспорту, який призначений для доукомплектування ЗСУ.

Мобілізація в Україні

Нагадаємо, що 11 квітня Верховна Рада проголосувала за закон про мобілізацію. ВР України ухвалила в другому читанні скандальний законопроєкт про мобілізацію. Рішення підтримали 283 нардепи. Загалом народні депутати внесли 4294 поправок до запропонованого урядом законопроєкту про мобілізацію.

16 квітня президент України Володимир Зеленський підписав новий закон про мобілізацію. Згідно з чинним законодавством, новий закон набуде чинності через місяць після підписання главою держави. Закон вводить базову військову підготовку і виключає строкову службу.

Закон про мобілізацію офіційно опубліковано. 17 квітня закон про мобілізацію, військовий облік та проходження військової служби було опубліковано в офіційному виданні Верховної Ради. Відомо, що новий закон про мобілізацію набуде чинності 17 травня 2024 року.

Вас може зацікавити таке:

Источник материала
Поделиться сюжетом