13 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Шойгу має "відповісти": чому заступника міноборони Росії заарештували саме зараз
Шойгу має "відповісти": чому заступника міноборони Росії заарештували саме зараз

Шойгу має "відповісти": чому заступника міноборони Росії заарештували саме зараз

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко розповів 24 Каналу, що масштаби "крадівництва" в місті вражають. Проте затримання Іванова може бути пов'язано з жорсткою боротьбою впливових російських відомств за контроль Маріуполя.

"Напиляли" чимало

В Маріуполі росіянами першим був побудований об'єкт "Нєвський". З цього, на думку Андрющенко, все почалось і через нього Іванов у підсумку був затриманий. Проте зв'язаний він не тільки з цим об'єктом.

Найбільше заступник міністра оборони вкрав та продовжує це робити в СІЗО. Це побудова в Маріуполі філіалу Нахімовського училища. Це великий і дорогий об'єкт порівняно з "Нєвським". Училище матиме декілька корпусів,
– наголосив радник міського голови Маріуполя.

Окрім того, будується спортивний комплекс та льодова арена, яка безпосередньо прив'язана до Нахімовського училища. Ця льодова арена дуже велика, вона більша для Маріуполя навіть коли він був півмільйонним містом.

Це велике російське "крадівництво". На цьому вони, ясна річ, "напиляли" чимало грошей. Зі всіх боків це абсолютно не потрібний об'єкт в Маріуполі,
– зазначив він.

Триває велика "війна" в Маріуполі

Іванов не перший, хто заарештований через будівництво в Маріуполі. Є такий Алєксандр Бєглов, губернатор Санкт-Петербурга. Саме він "відбудовував", а точніше – знищував Драматичний театр.

Тоді, як зауважив Андрющенко, виникла пауза у його "відбудові", тому що головний підрядник і "гаманець" Бєглова, був заарештований та тримався в СІЗО за те, що він вкрав на ремонті Кремля. Проте його відпустили і він продовжує будувати в Маріуполі.

"Тому Іванова теж не посадять. Його можуть вбити в тюрмі, тому що він дуже багато знає. До того ж триває велика "війна" в Росії між ФСБ та Міноборони. Чекаю відповідь від Сєргєя Шойгу", – зазначив він.

Хто контролює Маріуполь

Хоча Іванов брав участь у побудові космодрому "Восточний", храмі міноборони Росії, а затримали його на третій рік повномасштабної війни за "відбудову" Маріуполя. Це відбулось через те, що окуповані території України контролює ФСБ, тому, можливо, Іванов з когось з них не поділив гроші. Це битва за зони впливу.

Сьогодні на будівництво в Маріуполі, зокрема залізниці, спрямовані найбільші фінансові потоки в Росії. Тому хто контролює Маріуполь, той має контролювати фінансовий потік. А виявляється, що окуповане місто контролює не тільки ФСБ, але й частково – міністерство оборони, і можливо ФСБ це не сподобалось і вони скористалися ситуацією,
– припустив радник міського голови Маріуполя.

Компромат на Іванова збирали впродовж 5 років, але чомусь тільки зараз вирішили заарештувати. Це пов'язано з тим, що у росіян немає великих успіхів на фронті – Часів Яр їм не вдається взяти.

"Тому скористалися ситуацією і вказали Шойгу на його місце. Через це можна чекати на війну в Донецькій області між ФСБ та міноборони", – відзначив Петро Андрющенко.

Більше про арешт заступника Шойгу

  • В Москві 23 квітня було затримано заступника міністра оборони Тимура Іванова. За інформацією слідчого комітету, його підозрюють в отриманні хабара у розмірі понад один мільярд рублів.
  • Також суд наклав арешт на активи, зареєстровані на самого Іванова, а також його дружини та дітей. Крім того, Шойгу усунув Іванова з посади заступника міністра
  • Окрім Іванова, заарештовано його "поплічники" – підприємці Сєргєй Бородін та Алєксандр Фомін. Обидва звинувачуються у надання хабарів.
  • Розвідка Британії відзначають, що Іванов мав тісні зв'язки з Шойгу. На свою посаду він посів отримав у 2016 році, і з цього часу став дуже багатою людиною та вів разом з родиною розкішний спосіб життя. Це погано корелювалось із заявою Владіміра Путіна щодо створення нової національної еліти, яка має складатися з героїв так званої "СВО".
  • В британській розвідці наголосили, що скандал з Івановим найгучніший у міноборони Росії за останні 12 років.
Теги по теме
Россия Донецкая область
Источник материала
Поделиться сюжетом