Ворог нарощує війська і перегруповується, – Сирський про ситуацію на Харківському напрямку
Ворог нарощує війська і перегруповується, – Сирський про ситуацію на Харківському напрямку

Ворог нарощує війська і перегруповується, – Сирський про ситуацію на Харківському напрямку

За даними генерала наші захисники наразі моніторять ситуацію на Харківському напрямку. А окупанти своєю чергою там проводять підготовчі заходи.

Сирський розповів про ситуацію на Харківському напрямку

Головнокомандувач Збройних Сил України зазначив, що на Півночі України противник продовжує обстріли прикордонних населених пунктів у Сумській та Чернігівській областях, веде диверсійно-розвідувальну діяльність. Ознак безпосередньої підготовки противника до наступальних дій на Півночі України немає.

Разом з тим, відстежуємо нарощування чисельності та перегрупування військ противника на Харківському напрямку,
– наголосив генерал.

Сирський підкреслив, що на найбільш загрозливих напрямках наші війська посилено артилерійськими та танковими підрозділами.

Також Силам оборони України вдалося покращити своє тактичне положення в районі Синьківки на Куп'янському напрямку та Серебрянського лісництва на Лиманському напрямку.

"Продовжуються роботи з фортифікаційного обладнання оборонних рубежів та позицій", – сказав головнокомандувач ЗСУ.

Що ще Сирський розповів у своєму дописі

  • Олександр Сирський зазначив, що українським захисникам вдалося встановити контроль над островом Нестрига у Херсонській області. Це один з багатьох островів, які розміщені у долині та дельті річки Дніпро.
  • Водночас, за словами генерала, наші захисники перемістилися на нові рубежі на Покровському та Курахівському напрямах. Це було потрібно для збереження життя воїнів.
  • Зокрема, підрозділи Сил оборони перемістились на нові рубежі західніше Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки. Загалом на Курахівському та Покровському напрямках росіяни досягли певних тактичних успіхів. Водночас оперативної переваги противник отримати не зміг.
  • Головнокомандувач ЗСУ зауважив, що намагаючись захопити стратегічну ініціативу та прорвати лінію фронту ворожі війська зосередили основні зусилля на декількох напрямках, створивши значну перевагу в силах та засобах. Яка ситуація на кожному із напрямків фронті – читайте у матеріалі.
Теги по теме
Новости Украины Новости политики Харьковская область
Источник материала
Поделиться сюжетом