12 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Так робили ще наші бабусі: для чого люди перед сном солять шкарпетки
Так робили ще наші бабусі: для чого люди перед сном солять шкарпетки

Так робили ще наші бабусі: для чого люди перед сном солять шкарпетки

Сіль може стимулювати кровообіг при ходьбі, виконуючи роль природного масажу для ніг. Главред з'ясував, для чого деякі люди кладуть сіль в шкарпетки.

Масаж стоп сіллю в шкарпеткахможе бути корисним для стимулювання кровообігу та м'язової системи, особливо під час ходьби. Процес полягає у тому, що сіль, розподілена в шкарпетках, постійно натискає на підошви ніг під час руху. Це може допомогти збільшити кровообіг і покращити тонус м'язів ніг. Крім того, такий масаж може допомогти зменшити втомленість ніг та покращити їхню гнучкість. Про це розповів блогер під ніком "Be healthy" у своєму відео на YouTube.

Для чого у шкарпетки кладуть сіль

Сіль у шкарпетках – це незвичайний, але ефективний спосіб турботи про ноги. Блогер зазначає, що цей метод ідеально підійде для людей, які проводять цілий день "на ногах" або багато ходять.

"Сіль у шкарпетках допоможе зняти втому і напругу, накопичену в ногах. Крім того, шкарпетки з сіллю відмінно справляються з підвищеним потовиділенням. Якщо ви часто носите закрите взуття і страждаєте від пітливості ніг - можна спробувати цей метод", - йдеться у відео.

Скільки солі сипати у шкарпетки

Рекомендується насипати сіль у шкарпетки після прийняття душу або миття ніг. Блогер зазначає, що оптимально буде насипати в кожну шкарпетку по 2-3 столові ложки морської солі для найкращого ефекту.

Він вказує на те, що потрібно використовувати шкарпетки з вовни або бавовни для кращого ефекту.

"Масажування стоп сіллю активує потрібні точки і допомагає позбутися неприємних наслідків довгого носіння взуття. Для посилення ефекту можна додати кілька крапель будь-якої ефірної олії в шкарпетки перед надяганням", - вказує він.

Крім того, блогер радить після одягання шкарпеток із сіллю всередині на ноги продовжити займатись хатніми справами ще протягом 10 хвилин.

Однак, він застерігає, що у випадку дискомфорту - потрібно зняти шкарпетки і не повторювати цю процедуру протягом певного часу.

"У вас можуть бути відкриті рани на ногах і сіль може потрапити в них", - вказує автор.

Дивіться відео про те, для чого сипати сіль у шкарпетки:

Як позбутися набряку ніг

Для того, щоб позбутися набряків ніг тим, хто страждає від постійних набряків рекомендується носити "солені шкарпетки" щонайменше два-три рази на тиждень.

"Сіль витягує вологу з набряклих ніг, допомагаючи їм відчувати себе розслабленим і легкими. Щоб повторити цю терапевтичну процедуру вам не потрібно наносити свіжу порцію солі кожен раз, можна шкарпетки, наповнені кристалами солі, обережно повісити на батарею або сушку для одягу" , - додає блогер під ніком "Be healthy".

Шкарпетки, наповнені кристалами солі, можна використовувати протягом тижня, після чого блогер радить висипати з них сіль, а шкарпетки відповідно попрати.

Чим корисна морська сіль

Морська сіль містить велику кількість мінералів і мікроелементів, таких як кальцій, магній, калій, залізо та інші, які є важливими для здоров'я. Вона може бути корисною для підтримки електролітного балансу в організмі, покращення травлення, зменшення запалення та підтримки здоров'я шкіри.

Морська сіль також може допомогти знизити рівень стресу та покращити настрій. Вона має антисептичні властивості, які можуть допомогти у боротьбі з бактеріями та забезпечити захист від інфекцій. Крім того, морська сіль може бути корисною для очищення дихальних шляхів і зменшення симптомів алергії та астми.

Важливо використовувати морську сіль у помірних кількостях, оскільки її надмірне вживання може призвести до підвищеного артеріального тиску та інших проблем зі здоров'ям.

Вам також може бути цікаво:

Источник материала
Поделиться сюжетом