12 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Цікавий збіг: Андрющенко розповів деталі прильоту по найбільшій базі окупантів
Цікавий збіг: Андрющенко розповів деталі прильоту по найбільшій базі окупантів

Цікавий збіг: Андрющенко розповів деталі прильоту по найбільшій базі окупантів

Це пояснює інформацію про 12 вибухів у Маріупольському районі. Про це 24 Каналу сказав радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко зауваживши, що фактично це одне влучання ATACMS з касетною боєголовкою.

Прилетіло по найбільшій базі росіян

Село Бабах-Тарама, у якому ворог облаштував собі базу, розташоване на узбережжі Азовського моря – на кордоні Запорізької та Донецької областей. Там розташований Куликівський полігон, де раніше тренувався полк "Азов".

"Зараз його використовує майже вся бердянсько-маріупольська агломерація для тренувань особового складу, зокрема із застосуванням військової техніки. З огляду на все, селище Бабах-Тарама є, мабуть, найбільшим місцем базування росіян. Там не так просто на них подивитися. Селище не таке велике, але там вдосталь пансіонатів, баз відпочинку", – розповів Андрющенко.

Скільки окупантів знищили

За інформацією Андрющенка, ворог розміщувався в пансіонаті комбінату імені Ілліча й саме туди прилетіло. Загалом відомо про 20 поранених окупантів, з них 7 – відправилися на "концерт Кобзона".

Можливо їх стало й більше. Точно знаємо, що сімох навіть не везли у лікарню в Бердянську,
– повідомив радник мера Маріуполя.

Важливо, що там перебували саме російські офіцери, адже прості солдати розміщувалися в інших місцях. Тобто, прилетіло по кадрових військових Росії, які займалися підготовкою та злагодженням окупантів.

Ворог під прицілом

Андрющенко зазначив, що спочатку приліт по базі в селі Бабах-Тарама видався трохи дивним. Утім, коли з'явилися повідомлення, мовляв, 24 квітня вночі використали ATACMS – усе стало на свої місця. Адже чули 12 вибухів, а знайшли 6. Найбільш дивно було те, що їх чули в Маріупольському районі та безпосередньо в Бердянську, а це ліня 90 кілометрів.

"Будемо сподіватися, що буде "бавовнити" дедалі більше. Зараз ворог стабілізувався в Маріуполі. Ми бачимо, як вони розселилися, де й що переховали, тому можна знову починати полювання ATACMS чи будь-чим", – підсумував Андрющенко.

Що відомо про таємну передачу ATACMS

  • У США підтвердили, що таємно передали Україні ракети ATACMS. Відповідне розпорядження Джо Байден дав ще у лютому, але ракети прибули лише цього місяця.
  • У Держдепі пояснили, що не оголошували про передачу ракет на прохання української сторони. Це зробили для того, щоб зберегти оперативну безпеку України.
  • Західні ЗМІ, з посиланням на чиновників Пентагона, повідомили, що США передали Україні ракети для посилення тиску на окупований Крим.
  • Водночас кількість ракет у США відмовилися називати. Однак за інформацією ЗМІ, американські партнери відправили нам понад 100 далекобійних ракет ATACMS і касетні боєприпаси.
Теги по теме
Донецкая область
Источник материала
Поделиться сюжетом