12 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У Багдаді застрелили іракську TikTok-блогерку Умм Фахад, яку раніше засуджували за публікацію «неприйнятного» контенту
У Багдаді застрелили іракську TikTok-блогерку Умм Фахад, яку раніше засуджували за публікацію «неприйнятного» контенту

У Багдаді застрелили іракську TikTok-блогерку Умм Фахад, яку раніше засуджували за публікацію «неприйнятного» контенту

Згідно із записами з камер відеоспостереження, що поширили в соцмережах, напад стався біля будинку блогерки. У дівчину вистрілив невідомий озброєний чоловік на мотоциклі.

У Багдаді невідомий вбив TikTok-блогерку Гуфран Саваді, більш відому як Умм Фахад. Про це пише CNN.

Згідно із записами з камер відеоспостереження, що поширили в соцмережах, напад стався біля будинку блогерки. Озброєний чоловік на мотоциклі вистрелив у дівчину, після чого вона померла на місці.

Міністр внутрішніх справ країни Абдул Амер Аль-Шаммарі відреагував на інцидент, заявивши про формування спеціалізованої робочої групу для з'ясування обставин.

Умм Фахад публікувала танці під популярні пісні в TikTok. Минулого року іракська судова система визнала ці відео «неприйнятними» та засудила дівчину до шести місяців ув'язнення за «злочин виробництва і публікації декількох стрічок і відео, що містять нецензурну і непристойну лексику, що порушує громадську пристойність і мораль».

Як зауважує CNN, це вже не перший інцидент вбивства іракських TikTok-блогерів. У вересні 2023 року в Багдаді застрелили Нуру Алсаффар, відому в соцмережі як Noor BM. Дівчина мала майже 400 тисяч підписників в Instagram і TikTok, публікувала короткі відео про моду, зачіски та макіяж, а також часто танцювала під музику.

Після новин про вбивство багато людей публікували коментарі, в яких оплакували смерть Альсаффар, тоді як інші користувачі підтримали зловмисника.

На світлині — іракська блогерка Умм Фахад

Фото: Getty Images

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Теги по теме
Убийство Ирак
Источник материала
Поделиться сюжетом