У Польщі зробили нову заяву щодо відправки ухилянтів до України
У Польщі зробили нову заяву щодо відправки ухилянтів до України

У Польщі зробили нову заяву щодо відправки ухилянтів до України

Наразі ухилянтів ніхто нікуди не відправляє. Але якщо українська влада звернеться до польської з таким проханням, то все можливо.

Таку заяву зробив глава польського МЗС Радослав Сікорський в інтерв'ю, яке він дав TVN24.

 

Польща готова відмовити в притулку українським чоловікам призовного віку і повернути їх в Україну. Однак за своєю ініціативою вона цього робити не буде. Оскільки це досить делікатне питання, то ініціатива, безумовно, має виходити від української влади, каже Сікорський. Самі ж поляки не в праві ухвалювати таких рішень.

 

«Це етично неоднозначне питання. Хоча, звичайно, ми розуміємо, що Україна потребує своїх захисників, щоб захистити свою Батьківщину», - заявив глава польського зовнішньополітичного відомства.

 

«Схоже, українська влада теж поки що не вирішила, чи потрібно повертати чоловіків з-за кордону, і яким чином цього зробити технічно. Утім, ідея з обмеженням консульських послуг може бути ефективною», - вважає Радослав Сікорський.

Крім того, очільник польського МЗС поділився, що йшлося про це ще в грудні минулого року, коли він приїжджав до Києва після свого призначення на посаду міністра.

varta1.com.ua: Новини

Юлія Зуб

Источник материала
Поделиться сюжетом