Україна готується до переговорів про вступ до ЄС у червні
Україна готується до переговорів про вступ до ЄС у червні

Україна готується до переговорів про вступ до ЄС у червні

Україна виражає готовність до початку переговорів про вступ до Євросоюзу. За словами посла Євросоюзу в Україні Катаріни Матернової, старт таких переговорів очікується у другій половині червня. Основним чинником, який впливає на процес долучення країни до ЄС, залишається одностайність всіх членів Євросоюзу.

“Це, безумовно, важливий момент, на який я завжди звертаю увагу наших українських партнерів. Незважаючи на індивідуальні інтереси окремих країн-членів ЄС, вони мають враховуватися”, – підкреслила вона.

Матернова також висловила сподівання, що переговори між ЄС і Україною, а також Молдовою, розпочнуться наприкінці червня.

“Політичний сигнал було надіслано вже у грудні минулого року. Україна вибрала правильний шлях і готова до переговорів”, – додала вона.

Необхідність вступу України до ЄС та НАТО підтримали п’ять країн Європи у спільній заяві у травні минулого року.

У лютому в Єврокомісії були визначені терміни надання рамкових умов для переговорів про вступ, а в березні була затверджена переговорна рамка щодо вступу України до ЄС.

Також у березні прем’єр-міністр України Денис Шмигаль висловив готовність до початку переговорів про вступ до ЄС у першій половині цього року.

Крім того, повідомлялося, що президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з головою Євроради, під час якої обговорили наступні кроки на шляху до початку переговорів про вступ України до ЄС.

Теги по теме
Украина переговоры
Источник материала
Поделиться сюжетом