Уряд Польщі ухвалив виплату дотацій аграріям за продане зерно
Уряд Польщі ухвалив виплату дотацій аграріям за продане зерно

Уряд Польщі ухвалив виплату дотацій аграріям за продане зерно

Уряд Польщі прийняв постанову, яка визначає план допомоги польським фермерам. Про це 25 квітня заявив керівник канцелярії прем’єр-міністра Польщі Ян Грабєц, повідомило АПК-Інформ з посиланням на  RFM.

«Уряд вирішив прийняти постанову, яка визначає повний план допомоги польським фермерам, а саме допомогу, пов’язану з наслідками війни в Україні та наслідками, які вплинули на польський ринок у зв’язку з цією війною. Серед цих наслідків - широке відкриття митних кордонів ЄС, кордонів Польщі, надлишковий приплив зерна з України, дестабілізація польського ринку», - сказав Я. Грабець.

Також, за його словами, реалізація заходів, передбачених постановою, гарантує, що надлишок зерна, який знаходиться на складах у фермерів, «буде експортований до наступного врожаю».

Зі свого боку заступник міністра сільського господарства Польщі Міхал Колодзейчак уточнив, що аграрії, які продали своє зерно в період з 1 січня по 10 березня п.р., отримають доплату в розмірі 200 злотих за тонну. У разі ж, коли продаж зерна відбуватиметься з 11 березня і до кінця травня, розмір доплати становитиме 300 злотих за тонну.

«Це положення, яке було підготовлене останніми тижнями, передбачає конкретну допомогу для польських фермерів і адресоване тим, хто продав своє зерно – йдеться про пшеницю, жито, тритикале, зернові суміші чи ячмінь», - зауважив заступник міністра.

Источник материала
Поделиться сюжетом