В Японії проходить важливе для уряду Кішіди голосування на проміжних парламентських виборах
В Японії проходить важливе для уряду Кішіди голосування на проміжних парламентських виборах

В Японії проходить важливе для уряду Кішіди голосування на проміжних парламентських виборах

В Японії у неділю проходить голосування на проміжних виборах до Палати представників, результати якого можуть мати вирішальне значення для лідерства прем’єр-міністра Фуміо Кішіди в правлячій партії та збереження за ним поста глави уряду країни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Kyodo.

Довибори до нижньої палати парламенту відбуваються у трьох округах упрефектурахСімане й Нагасакі та столиці Токіо і стосуються обрання лише трьох членів парламенту, проте це перші загальнонаціональні вибори після скандалу з партійними фондами у правлячій Ліберально-демократичній партії (ЛДП), й опозиція має високі шанси отримати перемогу в цих округах і місця в парламенті, які раніше займала ЛДП.

Правляча політсила, очолювана Кішідою, потрапила під пильну увагу після того, як наприкінці минулого року стало відомо про фальсифікації деякими з її фракцій звітів про фінансові фонди.

Скандал послабив підтримку ЛДП і вона не висунула кандидатів в округах у Токіо й Нагасакі, зосередившись на захисті місця в окрузі у західній префектурі Сімане, відомому як традиційний оплот консерваторів із ЛДП.

Нездатність забезпечити перемогу в Сімане може підірвати політичні позиції Кішіди і підштовхнути законодавців ЛДП до спроби усунути його з поста глави уряду ще до наступних парламентських виборів, а також зробити малоймовірною його участь у перегонах за лідерство в партії у вересні.

Подібна ситуація трапилася з попередником Кішіди прем’єр-міністром Йосіхіде Суга, який був змушений відмовитися від участі в лідерських перегонах в ЛДП після програшу партії під час таких же проміжних виборів у трьох округах у квітні 2021 року.

Рейтинги схвалення Кабінету Кішіди різко впали до найнижчого рівня з моменту його приходу до влади в жовтні 2021 року через скандал із розкраданням партійних коштів і опустилися значно нижче 30%, показника, що вважається «небезпечним рівнем» для уряду.

Як повідомляв Укрінформ, рівень підтримки діяльностіуряду Фуміо Кішіди серед японських громадян опустився до рекордно низького рівня у 20,1%.

Фото: Kyodo

Теги по теме
Япония
Источник материала
Поделиться сюжетом