Вчені вважають, що неподалік Землі є «жива» планета
Вчені вважають, що неподалік Землі є «жива» планета

Вчені вважають, що неподалік Землі є «жива» планета

Астрономи з Університету Кембриджу у Великій Британії передбачають можливість існування життя на планеті K2-18b, яка знаходиться у відносній близькості до Землі у космічному масштабі. Органічні сполуки, виявлені цій планеті, могли бути породжені живими організмами, вважають вчені.

Для підтвердження цієї гіпотези необхідно дочекатися даних від космічного телескопа «Веб». Днями він провів спостереження за планетою, проте на аналіз даних потрібно кілька місяців.

Раніше на K2-18b було виявлено диметилсульфід. На Землі цей газ переважно виділяється океанічним фітопланктоном. Це дозволяє вченим припускати, що у K2-18b можуть існувати аналогічні форми життя.

У разі підтвердження на підставі спостережень «Вебба» наявність диметилсульфіду K2-18b стане одним із провідних кандидатів на житло. Однак деякі вчені висловлюють сумніви щодо придатності цієї планети для життя, враховуючи, можливо, високі температури, здатні довести до кипіння океани на її поверхні. Крім того, деякі дослідники припускають, що поверхня K2-18b може бути покрита не водяним, а лавовим океаном.

Источник материала
Поделиться сюжетом