13 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Володимир Зеленський: Кожен матеріал у медіа про російські схеми обходу санкцій обмежує путінський терор
Володимир Зеленський: Кожен матеріал у медіа про російські схеми обходу санкцій обмежує путінський терор

Володимир Зеленський: Кожен матеріал у медіа про російські схеми обходу санкцій обмежує путінський терор

Президент України подякував усім політикам, громадським діячам та журналістам, які інформують про те, як Росія завозить комплектуючі для ракет та іншої зброї, порушуючи санкції світу.

Кожен матеріал у медіа про схеми обходу санкцій Росією дозволяє обмежити путінський терор. Про це сказав президент Володимир Зеленський 27 квітня у вечірньому зверненні.

«Дякую всім політикам та громадським діячам, журналістам, які інформують про те, як Росія завозить комплектуючі для ракет та іншої зброї — в порушення санкцій світу. Кожен матеріал у засобах масової інформації про схеми обходу санкцій, кожен публічний заклик до посилення санкцій, уся політична робота заради цього, яка приводить до результатів, обмежує не лише путінський терор, а й терор загалом. І в цьому є глобальний сенс нашої взаємодії — усіх партнерів», — зазначив президент.

Як нещодавно повідомляв Bloomberg, ЄС готує нові санкції проти компаній з Туреччини, Китаю, ОАЕ та Гонконгу за постачання продукції до Росії. Згідно з документом, який журналісти отримали в розпорядження, низка компаній імпортувала технології, пов’язані з навігаційними системами для ракет, виготовлені в ЄС антени, а також компоненти, що використовуються у військових комп’ютерних засобах. Велика частина обладнання має марки ЄС або США. Деякі зі згаданих у документі фірм раніше потрапили під санкції Сполучених Штатів.

Читайте також:

  • ЗМІ знайшли у російських снайперів на війні приціли західного виробництва: імпортують нібито для полювання
  • Розслідування: Росія імпортує підсанкційні авіадеталі через «дружні» країни — в лідерах ОАЕ, Китай і Туреччина
  • Дрони, снаряди, боєприпаси: Texty виявили суттєве збільшення торгівлі між Росією та Іраном за супутниковими знімками

Фото: скриншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги по теме
Россия Владимир Зеленский санкции Оружие Журналисты
Источник материала
Поделиться сюжетом