Андрющенко розповів, як саме був пов'язаний із Маріуполем заарештований заступник Шойгу
Андрющенко розповів, як саме був пов'язаний із Маріуполем заарештований заступник Шойгу

Андрющенко розповів, як саме був пов'язаний із Маріуполем заарештований заступник Шойгу

Про це 24 Каналу розповів радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, зауваживши, що боротьба між ФСБ та ГРУ триває вже надзвичайно довго. Можливо, зараз був вдалий момент, аби затримати Іванова. У ФСБ говорили, що документували його дії близько 5 років.

Як тут пов'язаний Маріуполь

Як наголосив Андрющенко, одну з ключових ролей тут відіграв тимчасово окупований Маріуполь. Ще з самого початку окупації російська ГРУ повністю контролювала місто. Тоді цим питання займався російський депутат Дмітрій Саблін.

Росіяни зрозуміли, що їм потрібна логістична база. Тоді було питання, хто контролюватиме ці кошти. ГРУ доклало аж забагато зусиль, щоб вивести Маріуполь з підпорядкування Донецька і підключити його до Ростовської області напряму. Це дозволило б, щоб гроші йшли не через фсбшні кишені, а напряму в кишені Іванова та міноборони,
– сказав Андрющенко.

Згодом там була досить довга історія "розборок". Певну роль відіграв і ватажок Чечні Кадиров, який захопив Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча. І з часом грушники програли. У них залишилися всього лиш два об'єкти в місті.

Думаю, що там просто скористалися вдалим моментом і позбулися від конкурента. Зараз глянемо, як відповість міноборони Росії. Зазвичай вони відповідають вибухами. Можливо, приберуть якусь знакову персону з Донецької області або ж на території Росії,
– зауважив Андрющенко.

Ситуація в Росії: коротко

  • В Росії затримализаступника міністра оборони Тімура Іванова. Його підозрюють в отриманні хабаря на більш ніж 1 мільйон рублів.
  • Відомо, що Іванова заарештували до 23 червня 2024 року. Він опікувався питаннями будівництва та капітального ремонту об'єктів міноборони Росії.
  • За даними джерел 24 Каналу, заступника Шойгу затримали через дії ГУР МО. Раніше українська розвідка отримала доступ до його документів та конфіденційної для ворога інформації.
Теги по теме
Россия
Источник материала
Поделиться сюжетом