Apple готується представити iPad Pro з OLED-екраном та чіпом M4
Apple готується представити iPad Pro з OLED-екраном та чіпом M4

Apple готується представити iPad Pro з OLED-екраном та чіпом M4

Компанія Apple планує представити чергову модель свого флагманського планшета iPad Pro із підтримкою штучного інтелекту та OLED-екраном замість IPS на Всесвітній конференції розробників 7 травня.

За словами Марка Гурмана (Mark Gurman) з Bloomberg, існує велика ймовірність того, що новий iPad Pro отримає потужний чіп Apple M4 з нейромережею, OLED-екраном та низкою інших цікавих та значущих покращень. Головною особливістю новинки стане підтримка технологій штучного інтелекту, що зробить планшет першим продуктом у лінійці пристроїв Apple, що працює на базі ШІ.

Завдяки чіпу M4 у поєднанні з операційною системою iPadOS 18, очевидно, відкриються широкі можливості з інтеграції чат-ботів, у тому числі від таких компаній як Google або OpenAI, покращених функцій розпізнавання мовлення та зображень.

Також очікується презентація оновленого стилуса Apple Pencil із тактильним зворотним зв’язком. Імовірно, це дозволить користувачам відчувати різні текстури при малюванні в графічних додатках, ніби вони малювали на звичайному папері і відчували шорсткість цього паперу. Крім того, «олівець» отримає нове управління жестами для більш природного малювання та взаємодії у різних додатках.

Крім цього, Apple докладно розповість про стратегію використання чіпів ШІ у своїх гаджетах на майбутній Всесвітній конференції розробників 7 травня. Зокрема, йтиметься про те, як саме новий iPad Pro та інші пристрої на базі M4 задіятимуть можливості ШІ в операційній системі iPadOS 18. Ймовірно, це будуть вбудовані додатки від Apple.

На думку експертів, новий iPad Pro має всі шанси стати найпотужнішим та найтехнологічнішим планшетом на ринку. При цьому його можливості в галузі штучного інтелекту можуть зацікавити не лише професійних користувачів, а й пересічних клієнтів. Безперечно, ціна iPad Pro буде високою, проте для багатьох це буде виправданою інвестицією в технологію майбутнього.

Источник материала
Поделиться сюжетом