Чому бурчить у животі навіть якщо не голодний: чим це небезпечно
Чому бурчить у животі навіть якщо не голодний: чим це небезпечно

Чому бурчить у животі навіть якщо не голодний: чим це небезпечно

Чому в кишечнику постійно вирує та як вирішити цю проблему - дізнайтесь у матеріалі Главреду.

Чому після кожного приймання їжі бурчить у животі та як цьому зарадити - Главред зібрав корисні поради. Відомий факт, що під час травлення в організмі утворюються гази - вони переміщуються тонкою кишкою, таким чином проштовхуються харчовою грудкою.

Чому постійно бурчить в животі

Живіт бурчить через різні причини, але всі вони пов'язані із процесом травлення. Лікарі пояснили, що бурчання спричиняє м'язова активність кишківника, це називають перистальтикою. У людини може бурчати живіт не тільки, коли вона голодна, але коли шлунок і кишківник повні. Швидкість і сила перистальтики збільшуються, коли у шлунку є їжа, тож активність процесів пришвидшується.

Фахівці наголошують, якщо бурчання живота має сильний звук та супроводжується болем - це важливий сигнал, який не можна ігнорувати. Це може стати наслідком дуже серйозних хвороб та патологій. У таких випадках варто обов'язково звернутися до фахівця - лікаря-гастроентеролога. Якщо ваш стан різко погіршився і серед симптомів є такі: блювання, підвищена температура, помітне здуття живота, тоді негайно варто викликати швидку.

Що потрібно зробити, щоб живіт не бурчав

Більше цікавих новин:

Источник материала
Поделиться сюжетом